JADŁOSPIS 15– 19.12.2025
|
PONIEDZIAŁEK |
||
|
ŚNIADANIE · kakao*7 · stokrotka z dżemem*1 · jabłko |
OBIAD · zupa ogórkowa z wkładką mięsną, chleb wiejski *1,7,9 · ryż z truskawkami i śmietaną*1,7 · kompot |
PODWIECZOREK · racuchy drożdżowe z borówkami *1,7 · herbata malinowa |
|
WTOREK |
||
|
ŚNIADANIE · kasza manna na mleku z grysem malinowym*1,7 · kanapka z serkiem śmietankowym, wędlina, rukola, buraczek gotowany*1,7 · herbata z cytryną, ciastko zbożowe z morelą |
OBIAD · zupa kalafiorowa ,chleb pszenno-żytni*1,7,9 · ziemniaki, kotlet schabowy, surówka z białej kapusty i marchewki*1,3,7 · kompot |
PODWIECZOREK · gofry z dżemem *1,3,7 · herbata z cytryną |
|
ŚRODA |
||
|
ŚNIADANIE · makaron na mleku*1,7 · kanapka z wędliną, jajko gotowane, pomidor*1,3 · herbata z cytryną · mandarynka, paluszki junior safari |
OBIAD · zupa pomidorowa z makaronem*1,7,9 · chłopski garnek*1,7 · kompot |
PODWIECZOREK · maślanka owocowa · herbatnik |
|
CZWARTEK |
||
|
ŚNIADANIE · bułka wrocławska · parówka z szynki, ketchup · herbata z cytryną, banan
|
OBIAD · barszcz biały z jajkiem i kiełbasą, chleb wiejski *1,7,9 · pierogi ruskie ze śmietaną*1,7 · sok jabłkowy |
PODWIECZOREK · baton musli z żurawiną |
|
PIĄTEK |
||
|
ŚNIADANIE · kakao*7 · drożdżówka z morelą |
OBIAD
x |
PODWIECZOREK
x |
Do przygotowywania posiłków używane są przyprawy: pieprz ziołowy, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, bazylia, tymianek, lubczyk, sól morska z potasem i magnezem o obniżonej zawartości sodu*substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji.-Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady/UE/nr 1169/2011-załącznik nr 11
UWAGA! ZASTRZEGAMY SOBIE ZMIANY W JADŁOSPISIE Z PRZYCZYN NIEZALEŻNYCH
Opublikowano: 12 grudnia 2025 21:56
Kategoria: Stołówka szkolna
Wyświetleń: 31