JADŁOSPIS 24 - 28. 11. 2025

PONIEDZIAŁEK

ŚNIADANIE

       ·         kakao*7

        ·         drożdżówka z jabłkiem *1

       ·         mandarynka

OBIAD

        ·         kapuśniak z kiszonej kapusty z wkładką mięsną chleb wiejski*1,9

        ·         makaron z białym serem*1,7

         ·         kompot, banan

 

PODWIECZOREK

        ·         budyń waniliowy/wyrób własny/*1,3,7

        ·         biszkopty

WTOREK

ŚNIADANIE

        ·         płatki owsiane na mleku*7

        ·         kanapka z wędliną, sałata lodowa, jajko gotowane, kiszony ogórek*1,3

       ·         herbata z cytryną, herbatniki

OBIAD

         ·         rosół z makaronem*1,9

         ·         kasza kus-kus, kotlet pożarski ,surówka z białej kapusty*1,3

        ·         kompot

PODWIECZOREK

        ·         galaretka owocowa

        ·         talarki

ŚRODA

ŚNIADANIE

        ·         kajzerka zapiekana na ciepło z wędliną, żółtym serem i ketchupem*1,7

       ·         herbata z cytryną

       ·         jabłko

OBIAD

       ·         barszcz biały z jajkiem, chleb wiejski*1,3,7,9

       ·         łazanki z kapustą i kiełbasą*1

       ·         kompot

PODWIECZOREK

       ·         gofry z dżemem *1,3,7

       ·         herbata owocowa

CZWARTEK

ŚNIADANIE

        ·         płatki kukurydziane na mleku *1,7

        ·         kanapka z wędliną, serek śmietankowy, buraczek gotowany, rukola* 1,7

       ·         herbata z cytryną

       ·         ciastko zbożowe z jagodą

OBIAD

         ·         barszcz czerwony z wkładką mięsną, chleb pszenno-żytni*1,7,9

         ·         placki ziemniaczane ze śmietaną*1,7

         ·         kompot, jabłko

PODWIECZOREK

        ·         placki na zsiadłym mleku*1,3,7

        ·         sok owocowy

PIĄTEK

ŚNIADANIE

        ·         kawa zbożowa*7

        ·         kajzerka z twarożkiem ze szczypiorkiem i rzodkiewką*1,7

        ·         talarki, kiwi

OBIAD

         ·         zupa ogórkowa, chleb wiejski *1,7,9

         ·         kotlet ziemniaczano-rybny surówka

              z kiszonej kapusty*1,4,7

        ·         sok jabłkowy

PODWIECZOREK

        ·         baton zbożowy z żurawiną i maliną

        ·         herbata z cytryna

Do przygotowywania posiłków używane są przyprawy: pieprz ziołowy, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, bazylia, tymianek, lubczyk, sól morska z potasem i magnezem o obniżonej zawartości sodu*substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji.-Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady/UE/nr 1169/2011-załącznik nr 11

 UWAGA! ZASTRZEGAMY SOBIE ZMIANY W JADŁOSPISIE Z PRZYCZYN NIEZALEŻNYCH

 

Opublikowano: 21 listopada 2025 15:37

Kategoria: Stołówka szkolna

Wyświetleń: 110

Wszelkie prawa zastrzeżone © pspmircze

Realizacja: Superszkolna.pl

  • Człowiek jest odpowiedzialny nie tylko za uczucia, które ma dla innych, ale i za te, które w innych budzi. Stefan Wyszyński