JADŁOSPIS 01 - 05. 12. 2025

PONIEDZIAŁEK

ŚNIADANIE

        ·         hot-dog na ciepło

        ·         herbata z cytryną

       ·         jabłko

OBIAD

        ·         zupa pieczarkowa, chleb wiejski *1,7,9

        ·         kasza gryczana, gulasz wieprzowy, kiszony ogórek

        ·         kompot, mandarynka

 

PODWIECZOREK

       ·         koktajl owocowy

       ·         herbatnik

WTOREK

ŚNIADANIE

       ·         płatki kukurydziane na mleku*7

        ·         kanapka z wędliną, sałata lodowa, ser żółty, pomidor, szczypiorek*1,7

        ·         herbata z cytryną, paluch beskidzki

OBIAD

        ·         zupa ziemniaczana z koperkiem, chleb pszenno-żytni*1,9

        ·         ryż, potrawka z kurczaka, surówka z marchewki i chrzanu* 1,7

        ·         kompot

PODWIECZOREK

        ·         omlet z owocami*1,3,7

        ·         herbata owocowa

ŚRODA

ŚNIADANIE

        ·         grecel zamojski

        ·         parówka z szynki

        ·         ketchup

        ·         herbata z cytryną, banan

OBIAD

        ·         zupa krupnik, chleb wiejski*1,9

        ·         ziemniaki

        ·         bigos

        ·         kompot

PODWIECZOREK

        ·         racuchy z jabłkami*1,3,7

        ·         sok owocowy

CZWARTEK

ŚNIADANIE

         ·         makaron muszelki na mleku *1,7

         ·         kanapka z serkiem śmietankowym, wędliną, papryka*1,7

        ·         herbata z cytryną

        ·         ciastka owsiane

OBIAD

        ·         zupa grochowa z  wkładką mięsną, chleb pszenno-żytni*1,7,9

        ·         naleśniki z serem i śmietaną*1,3,7

       ·         sok jabłkowy

PODWIECZOREK

        ·         sałatka owocowa

PIĄTEK

ŚNIADANIE

         ·         kajzerka z pastą jajeczną*1,3

        ·         sałatka z kiszonego ogórka i czerwonej cebuli

        ·         herbata z cytryną

        ·         baton zbożowy bananowy

OBIAD

        ·         zupa pomidorowa z makaronem*1,7,9

        ·         ziemniaki, filet z dorsza w sosie beszamelowym ,surówka

  z kiszonej kapusty*1,4,7

        ·         kompot

PODWIECZOREK

        ·         chałka drożdżowa z dżemem wiśniowym*1,3,7

        ·         sok jabłkowy

Do przygotowywania posiłków używane są przyprawy: pieprz ziołowy, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, bazylia, tymianek, lubczyk, sól morska z potasem i magnezem o obniżonej zawartości sodu*substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji.-Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady/UE/nr 1169/2011-załącznik nr 11

 UWAGA! ZASTRZEGAMY SOBIE ZMIANY W JADŁOSPISIE Z PRZYCZYN NIEZALEŻNYCH

 

Opublikowano: 28 listopada 2025 20:59

Kategoria: Stołówka szkolna

Wyświetleń: 212

Wszelkie prawa zastrzeżone © pspmircze

Realizacja: Superszkolna.pl

  • Człowiek jest odpowiedzialny nie tylko za uczucia, które ma dla innych, ale i za te, które w innych budzi. Stefan Wyszyński