JADŁOSPIS 08-12.12.2025

PONIEDZIAŁEK

ŚNIADANIE

         ·         kawa zbożowa na mleku*7

        ·         chałka z dżemem*1

        ·         banan

OBIAD

         ·         zupa jarzynowa, chleb wiejski *1,7,9

         ·         makaron z sosem mięsno-pomidorowym * 1

        ·         kompot, pomarańcza

 

 

PODWIECZOREK

       ·         budyń waniliowy z musem truskawkowym *1,3,7

       ·         wafle ryżowe w polewie malinowej

WTOREK

ŚNIADANIE

        ·         płatki kukurydziane na mleku*1,7

       ·         kanapka z wędliną, sałata lodowa, jajko gotowane,pomidor*1,3

       ·         herbata z cytryną, jabłko

OBIAD

       ·         rosół z makaronem*1,9

        ·         kasza bulgur, udko pieczone, marchewka zasmażana*1,7

        ·         kompot

PODWIECZOREK

       ·         galaretka owocowa

       ·         herbatnik

ŚRODA

ŚNIADANIE

       ·         cebularz na ciepło

       ·         sok jabłkowy

       ·         mandarynka

OBIAD

        ·         kapuśniak ze słodkiej kapusty, chleb wiejski*1,9

        ·         ziemniaki, nuggetsy z kurczaka, sałatka grecka*1,3

        ·         kompot

PODWIECZOREK

        ·         jogurt owocowy

CZWARTEK

ŚNIADANIE

       ·         płatki owsiane na mleku*1,7

        ·         kanapka z wędliną, żółty ser,papryka*1,7

        ·         wafle ryżowe w polewie malinowej, herbata z cytryną

OBIAD

        ·         zupa pieczarkowa z makaronem kolanka*1,7,9

        ·         gołąbki z sosem pomidorowym*1,7

        ·         kompot

PODWIECZOREK

        ·         ciasto na maślance z owocami*1,3,7

       ·         sok jabłkowy

PIĄTEK

ŚNIADANIE

         ·         grecel zamojski* 1

         ·         jajecznica na parze*3

        ·         kiszony ogórek

        ·         herbata z cytryną

        ·         herbatnik

OBIAD

        ·         barszcz czerwony, chleb wiejski*1,7,9

       ·         ziemniaki, paluszki rybne z fileta, surówka z kapusty pekińskiej *1,4

       ·         kompot

PODWIECZOREK

        ·         chrupki bananowe

        ·         sok owocowy

Do przygotowywania posiłków używane są przyprawy: pieprz ziołowy, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, bazylia, tymianek, lubczyk, sól morska z potasem i magnezem o obniżonej zawartości sodu*substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji.-Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady/UE/nr 1169/2011-załącznik nr 11

UWAGA! ZASTRZEGAMY SOBIE ZMIANY W JADŁOSPISIE Z PRZYCZYN NIEZALEŻNYCH

 

Opublikowano: 05 grudnia 2025 18:05

Kategoria: Stołówka szkolna

Wyświetleń: 120

Wszelkie prawa zastrzeżone © pspmircze

Realizacja: Superszkolna.pl

  • Człowiek jest odpowiedzialny nie tylko za uczucia, które ma dla innych, ale i za te, które w innych budzi. Stefan Wyszyński