JADŁOSPIS 29.09-03.10.2025
|
PONIEDZIAŁEK |
||
|
ŚNIADANIE · kawa zbożowa*7 · drożdżówka z morelą · wafel teatralny bez polewy, jabłko |
OBIAD · barszcz czerwony z bobem, chleb pszenno-żytni*1,7,9 · kasza gryczana, gulasz mięsno-warzywny*1 · sok jabłkowy |
PODWIECZOREK · baton pełnoziarnisty z owocami · sok owocowy |
|
WTOREK |
||
|
ŚNIADANIE · bułka wrocławska · parówka z szynki z ketchupem · herbata z cytryną, śliwka |
OBIAD · zupa ogórkowa, chleb pszenno-żytni*1,7,9 · ziemniaki, kotlet mielony, buraczki zasmażane*1,3,7 · kompot |
PODWIECZOREK · wafle ryżowe z dżemem brzoskwiniowym · sok jabłkowy |
|
ŚRODA |
||
|
ŚNIADANIE · płatki owsiane na mleku*7 · kanapka z wędliną, serek śmietankowy, buraczek rukola*1,7 · herbata z cytryną, podpłomyki |
OBIAD · zupa meksykańska z mięsem mielonym, chleb pszenno-żytni*1,9 · ryż z truskawkami i śmietaną*1,7 · kompot |
PODWIECZOREK · sałatka owocowa |
|
CZWARTEK |
||
|
ŚNIADANIE · makaron zacierka na mleku*1,7 · kanapka z wędliną, sałata lodowa,pomidor,papryka*1 · herbata z cytryną, ciastko owsiane |
OBIAD · barszcz biały z jajkiem i kiełbasą, chleb pszenno-żytni*1,3,7,9 · pyzy z mięsem · kompot, banan |
PODWIECZOREK · gofry z dżemem · herbata owocowa · borówka |
|
PIĄTEK |
||
|
ŚNIADANIE · kajzerka z pastą jajeczną z tuńczykiem i szczypiorkiem* 1,3,4 · herbata z cytryną, talarki gruszka |
OBIAD · zupa pieczarkowa, chleb 3 pszenno-żytni*1,7,9 · ziemniaki, pulpety rybne w sosie koperkowym, warzywa na parze*1,3,4,7 · sok jabłkowy |
PODWIECZOREK · serek homogenizowany |
Do przygotowywania posiłków używane są przyprawy:pieprz ziołowy, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, bazylia, tymianek, lubczyk, sól morska z potasem i magnezem o obniżonej zawartości sodu*substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji.-Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady/UE/nr 1169/2011-załącznik nr 11
UWAGA! ZASTRZEGAMY SOBIE ZMIANY W JADŁOSPISIE Z PRZYCZYN NIEZALEŻNYCH
Opublikowano: 26 września 2025 16:35
Kategoria: Stołówka szkolna
Wyświetleń: 150