JADŁOSPIS 29.09-03.10.2025

 

PONIEDZIAŁEK

ŚNIADANIE

        ·  kawa zbożowa*7

        ·   drożdżówka z morelą

       ·  wafel teatralny bez polewy, jabłko

OBIAD

        ·  barszcz czerwony z bobem, chleb pszenno-żytni*1,7,9

       ·   kasza gryczana, gulasz mięsno-warzywny*1

      ·   sok jabłkowy

PODWIECZOREK

       ·    baton pełnoziarnisty z owocami

       ·  sok owocowy

WTOREK

ŚNIADANIE

        ·  bułka wrocławska

       ·   parówka z szynki z ketchupem

       ·  herbata z cytryną, śliwka

OBIAD

       ·   zupa ogórkowa, chleb

    pszenno-żytni*1,7,9

       ·   ziemniaki, kotlet mielony, buraczki zasmażane*1,3,7

       ·   kompot

PODWIECZOREK

        ·   wafle ryżowe z dżemem brzoskwiniowym

        ·  sok jabłkowy

ŚRODA

ŚNIADANIE

         ·   płatki owsiane na mleku*7

        ·    kanapka z wędliną, serek śmietankowy, buraczek

 rukola*1,7

       ·  herbata z cytryną, podpłomyki

OBIAD

        ·   zupa meksykańska z mięsem mielonym, chleb pszenno-żytni*1,9

       ·   ryż z truskawkami i śmietaną*1,7

       ·   kompot

PODWIECZOREK

        ·   sałatka owocowa

CZWARTEK

ŚNIADANIE

       ·   makaron zacierka na mleku*1,7

       ·  kanapka z wędliną, sałata lodowa,pomidor,papryka*1

       ·  herbata z cytryną, ciastko owsiane

OBIAD

        ·   barszcz biały z jajkiem i kiełbasą, chleb pszenno-żytni*1,3,7,9

       ·  pyzy z mięsem

       ·    kompot, banan

PODWIECZOREK

       ·   gofry z dżemem

       ·   herbata owocowa

       ·   borówka

PIĄTEK

ŚNIADANIE

        ·    kajzerka z pastą jajeczną z tuńczykiem i szczypiorkiem* 1,3,4

        ·    herbata z cytryną, talarki

 gruszka

OBIAD

        ·  zupa pieczarkowa, chleb 3 pszenno-żytni*1,7,9

       ·   ziemniaki, pulpety rybne w sosie koperkowym, warzywa na parze*1,3,4,7

       ·    sok jabłkowy

PODWIECZOREK

        ·    serek homogenizowany

Do przygotowywania posiłków używane są przyprawy:pieprz ziołowy, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, bazylia, tymianek, lubczyk, sól morska z potasem i magnezem o obniżonej zawartości sodu*substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji.-Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady/UE/nr 1169/2011-załącznik nr 11 

UWAGA! ZASTRZEGAMY SOBIE ZMIANY W JADŁOSPISIE Z PRZYCZYN NIEZALEŻNYCH

Opublikowano: 26 września 2025 16:35

Kategoria: Stołówka szkolna

Wyświetleń: 150

Wszelkie prawa zastrzeżone © pspmircze

Realizacja: Superszkolna.pl

  • Człowiek jest odpowiedzialny nie tylko za uczucia, które ma dla innych, ale i za te, które w innych budzi. Stefan Wyszyński