JADŁOSPIS 22-26.09.2025

PONIEDZIAŁEK |
||
ŚNIADANIE · kawa zbożowa na mleku*7 · chałka z masłem i dżemem · talarki |
OBIAD · zupa kalafiorowa, chleb pszenno-żytni *1,7,9 · makaron z sosem mięsno-pomidorowym * 1 · kompot, jabłko
|
PODWIECZOREK · budyń waniliowy · biszkopt podłużny |
WTOREK |
||
ŚNIADANIE · płatki kukurydziane na mleku*1,7 · kanapka z wędliną, sałata lodowa, jajko gotowane, zielony ogórek*1,3 · herbata z cytryną, jabłko |
OBIAD · kapuśniak, chleb pszenno-żytni*1,9 · ziemniaki, udko pieczone, marchewka zasmażana · kompot |
PODWIECZOREK · galaretka owocowa · ciastko zbożowe z morelą |
ŚRODA |
||
ŚNIADANIE · cebularz na ciepło · herbata z cytryna · banan |
OBIAD · rosół z makaronem*1,9 · gołąbki z sosem pomidorowym*1,7 · kompot |
PODWIECZOREK · koktajl owocowy*7 · chrupki kukurydziane |
CZWARTEK |
||
ŚNIADANIE · kasza manna na mleku*1,7 · kanapka z wędliną, żółty ser,papryka*1,7 · andruty, herbata z cytryną |
OBIAD · zupa wiosenna, chleb pszenno-żytni*1,9 · kasza bulgur, kurczak w sosie słodko-kwaśnym*1 · sok jabłkowy |
PODWIECZOREK · muffinki z owcami*1,3,7 · sok owocowy |
PIĄTEK |
||
ŚNIADANIE · grecel · jajecznica na parze, pomidor, szczypiorek*3 · rurka waflowa maślana · herbata z cytryną |
OBIAD · zupa pomidorowa z makaronem*1,7,9 · ziemniaki, filet z morszczuka w sosie beszamelowym, surówka z kiszonego ogórka i czerwonej cebuli*1,4,7 · kompot |
PODWIECZOREK · bananowy baton zbożowy · sok jabłkowy |
Do przygotowywania posiłków używane są przyprawy: pieprz ziołowy, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, bazylia, tymianek, lubczyk, sól morska z potasem i magnezem o obniżonej zawartości sodu* substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji.-Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady/UE/nr 1169/2011-załącznik nr 11
UWAGA! ZASTRZEGAMY SOBIE ZMIANY W JADŁOSPISIE Z PRZYCZYN NIEZALEŻNYCH
Opublikowano: 19 września 2025 19:46
Kategoria: Stołówka szkolna
Wyświetleń: 62