JADŁOSPIS 04-05.09.2025

CZWARTEK |
||
ŚNIADANIE · wielozbożowe płatki śniadaniowe na mleku * 1,7 · kanapka z polędwicą, pomidor, szczypiorek *1 · herbata z cytryną, jabłko |
OBIAD · zupa ogórkowa, chleb pszenno-żytni* 1,7,9 · spaghetti* 1,7 · kompot |
PODWIECZOREK · budyń waniliowy /wyrób własny/* 1,3,7 · batonik owsiany z żurawiną |
PIĄTEK |
||
ŚNIADANIE · kawa zbożowa na mleku*7 · kanapka z wędliną, sałata lodowa, pomidor, jajko gotowane*1,3 · herbata z cytryną, talarki |
OBIAD · zupa babuni z wkładką mięsną, chleb pszenno-żytni*1,7,9 · ryż z truskawkami i śmietaną* 1,7 · kompot |
PODWIECZOREK · koktajl owocowy* 7 · biszkopty |
Do przygotowywania posiłków używane są przyprawy: pieprz ziołowy, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, bazylia, tymianek, lubczyk, sól morska z potasem i magnezem o obniżonej zawartości sodu
*substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji.-Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady/UE/nr 1169/2011-załącznik nr 11
UWAGA! ZASTRZEGAMY SOBIE ZMIANY W JADŁOSPISIE Z PRZYCZYN NIEZALEŻNYCH
Opublikowano: 03 września 2025 17:14
Kategoria: Stołówka szkolna
Wyświetleń: 162