JADŁOSPIS 04-05.09.2025

 

CZWARTEK

ŚNIADANIE

      ·    wielozbożowe płatki śniadaniowe na mleku   * 1,7

     ·    kanapka z polędwicą,

pomidor, szczypiorek *1

      ·  herbata z cytryną, jabłko

OBIAD

      ·    zupa ogórkowa, chleb pszenno-żytni* 1,7,9

      ·   spaghetti* 1,7

      ·    kompot

PODWIECZOREK

      ·        budyń waniliowy /wyrób własny/* 1,3,7

      ·        batonik owsiany z żurawiną

PIĄTEK

ŚNIADANIE

       ·   kawa zbożowa na mleku*7

       ·    kanapka z wędliną, sałata lodowa, pomidor, jajko gotowane*1,3

      ·    herbata z cytryną, talarki

 OBIAD

      ·  zupa babuni z wkładką mięsną, chleb pszenno-żytni*1,7,9

      ·   ryż z truskawkami i śmietaną* 1,7

      ·   kompot

PODWIECZOREK

       ·  koktajl owocowy* 7

       ·  biszkopty

Do przygotowywania posiłków używane są przyprawy: pieprz ziołowy, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, bazylia, tymianek, lubczyk, sól morska z potasem i magnezem o obniżonej zawartości sodu

*substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji.-Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady/UE/nr 1169/2011-załącznik nr 11

 UWAGA! ZASTRZEGAMY SOBIE ZMIANY W JADŁOSPISIE Z PRZYCZYN NIEZALEŻNYCH

Opublikowano: 03 września 2025 17:14

Kategoria: Stołówka szkolna

Wyświetleń: 162

Wszelkie prawa zastrzeżone © pspmircze

Realizacja: Superszkolna.pl

  • Człowiek jest odpowiedzialny nie tylko za uczucia, które ma dla innych, ale i za te, które w innych budzi. Stefan Wyszyński