JADŁOSPIS 03 - 07. 11. 2025

PONIEDZIAŁEK

ŚNIADANIE

        ·         hot-dog na ciepło

        ·         herbata z cytryną

        ·         mandarynka

OBIAD

         ·         zupa pieczarkowa z wkładką mięsną ,chleb wiejski*1,7,9

        ·         makaron z białym serem*1,7

        ·         kompot, banan

 

PODWIECZOREK

        ·         budyń waniliowy/wyrób własny/*1,3,7

        ·         biszkopty

WTOREK

ŚNIADANIE

        ·         płatki kukurydziane na mleku*7

        ·         kanapka z serkiem śmietankowym, wędliną,

     rukola, buraczek gotowany*1,7

        ·         herbata z cytryną, ciastko owsiane

OBIAD

        ·         kapuśniak, chleb pszenno-żytni*1,9

       ·         ziemniaki, udko pieczone,  marchewka zasmażana

       ·         kompot

PODWIECZOREK

        ·         galaretka owocowa

        ·         talarki

ŚRODA

ŚNIADANIE

       ·         kakao*7

       ·         placuszki na zsiadłym mleku*1,3,7

       ·         kiwi

       ·         talarki

OBIAD

       ·         zupa ziemniaczana z koperkiem, chleb wiejski*1,9

       ·         kasza gryczana, gulasz wieprzowy, kiszony ogórek*1,kompot

PODWIECZOREK

        ·         chałka z dżemem*1,3,7

        ·         sok jabłkowy

CZWARTEK

ŚNIADANIE

         ·         płatki owsiane na mleku *1,7

        ·         kanapka z wędliną, sałata rzymska, jajko gotowane, pomidor,

  szczypiorek*1,3

        ·         herbata z cytryną

        ·         chrupki bananowe

OBIAD

        ·         barszcz czerwony z wkładką mięsną, chleb pszenno-żytni*1,7,9

        ·         naleśniki z serem i śmietaną*1,3,7

        ·         sok jabłkowy

PODWIECZOREK

        ·         szarlotka*1,3

        ·         sok owocowy

PIĄTEK

ŚNIADANIE

       ·         kawa zbożowa*7

       ·         kajzerka z twarożkiem ze szczypiorkiem i rzodkiewką*1,7

       ·         herbata z cytryną, ciastko zbożowe z morelą

OBIAD

        ·         zupa pomidorowa z makaronem*1,7,9

       ·         ziemniaki, filet z dorsza w sosie beszamelowym ,surówka z kiszonej kapusty*1,4,7

        ·         kompot

PODWIECZOREK

       ·         omlet z owocami*1,3

       ·         herbata owocowa

Do przygotowywania posiłków używane są przyprawy: pieprz ziołowy, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, bazylia, tymianek, lubczyk, sól morska z potasem i magnezem o obniżonej zawartości sodu*substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji.-Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady/UE/nr 1169/2011-załącznik nr 11

 UWAGA! ZASTRZEGAMY SOBIE ZMIANY W JADŁOSPISIE Z PRZYCZYN NIEZALEŻNYCH

 

Opublikowano: 31 października 2025 18:22

Kategoria: Stołówka szkolna

Wyświetleń: 216

Wszelkie prawa zastrzeżone © pspmircze

Realizacja: Superszkolna.pl

  • Człowiek jest odpowiedzialny nie tylko za uczucia, które ma dla innych, ale i za te, które w innych budzi. Stefan Wyszyński