JADŁOSPIS 20 – 24. 10. 2025
|
PONIEDZIAŁEK |
||
|
ŚNIADANIE · kakao*7 · drożdżówka z serem*1 · jabłko |
OBIAD · zupa jarzynowa, chleb pszenno-żytni*1,7,9 · kasza gryczana, gulasz wieprzowy*1,7 kiszony ogórek · kompot, banan |
PODWIECZOREK · racuchy drożdżowe z jabłkiem*1,3,7 · sok owocowy |
|
WTOREK |
||
|
ŚNIADANIE · parówka z szynki · bułka wrocławska *1 · sałatka z pomidora i czerwonej cebuli · herbata z cytryną · ciasteczka owsiane |
OBIAD · barszcz biały z jajkiem i kiełbasą, chleb pszenno-żytni*1,3,7,9 · ryż z warzywami, nuggetsy z kurczaka*1,3,9 · kompot |
PODWIECZOREK · budyń z musem truskawkowym*1,3,7 · biszkopty · mandarynka |
|
ŚRODA |
||
|
ŚNIADANIE · cebularz zapiekany na ciepło z wędliną i żółtym serem, ketchup*1,7 · herbata z cytryną, herbatnik |
OBIAD · rosół z makaronem*1,9 · ziemniaki, kotlet schabowy, mizeria*1,3,7 · kompot |
PODWIECZOREK · andruty · sok jabłkowy |
|
CZWARTEK |
||
|
ŚNIADANIE · kuleczki wielozbożowe na mleku*1,7 · kanapka z wędliną, sałata lodowa, zielony ogórek* · herbata z cytryną, wafel teatralny |
OBIAD · kapuśniak z wkładką mięsną, chleb pszenno-żytni*1,9 · pierogi ruskie ze śmietaną*7 · kompot, śliwka |
PODWIECZOREK · sałatka owocowa · talarki |
|
PIĄTEK |
||
|
ŚNIADANIE · kajzerka z pastą jajeczną rzodkiewką i szczypiorkiem*1,3 · herbata z cytryną, podpłomyki |
OBIAD · zupa dyniowa z makaronem kuleczki*1,7,9 · ziemniaki, kotlet rybny, surówka z kiszonej kapusty* 3,4 · sok jabłkowy |
PODWIECZOREK · biszkopt czekoladowy *1,3,7 · herbata owocowa |
Do przygotowywania posiłków używane są przyprawy: pieprz ziołowy, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, bazylia, tymianek, lubczyk, sól morska z potasem i magnezem o obniżonej zawartości sodu*substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji.-Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady/UE/nr 1169/2011-załącznik nr 11
UWAGA! ZASTRZEGAMY SOBIE ZMIANY W JADŁOSPISIE Z PRZYCZYN NIEZALEŻNYCH
Opublikowano: 17 października 2025 17:20
Kategoria: Stołówka szkolna
Wyświetleń: 247