JADŁOSPIS 20 – 24. 10. 2025

 

PONIEDZIAŁEK

ŚNIADANIE

       ·         kakao*7

      ·         drożdżówka z serem*1

      ·         jabłko

OBIAD

       ·         zupa jarzynowa, chleb pszenno-żytni*1,7,9

       ·         kasza gryczana, gulasz wieprzowy*1,7

              kiszony ogórek

      ·         kompot, banan

PODWIECZOREK

      ·         racuchy drożdżowe z jabłkiem*1,3,7

      ·         sok owocowy

WTOREK

ŚNIADANIE

       ·         parówka z szynki

       ·         bułka wrocławska *1

       ·         sałatka z pomidora i czerwonej cebuli

       ·         herbata z cytryną

       ·         ciasteczka owsiane

OBIAD

       ·         barszcz biały z jajkiem i kiełbasą, chleb pszenno-żytni*1,3,7,9

       ·         ryż z warzywami, nuggetsy z kurczaka*1,3,9

       ·         kompot

PODWIECZOREK

       ·         budyń z musem truskawkowym*1,3,7

       ·         biszkopty

       ·         mandarynka

ŚRODA

ŚNIADANIE

       ·         cebularz zapiekany na ciepło z wędliną i żółtym serem, ketchup*1,7

       ·         herbata z cytryną, herbatnik

OBIAD

        ·         rosół z makaronem*1,9

        ·         ziemniaki, kotlet schabowy, mizeria*1,3,7

       ·         kompot

PODWIECZOREK

        ·         andruty

        ·         sok jabłkowy

CZWARTEK

ŚNIADANIE

       ·         kuleczki wielozbożowe na mleku*1,7

       ·         kanapka z wędliną, sałata lodowa, zielony ogórek*

        ·         herbata z cytryną, wafel teatralny

OBIAD

       ·         kapuśniak z wkładką mięsną, chleb pszenno-żytni*1,9

       ·         pierogi ruskie ze śmietaną*7

       ·         kompot, śliwka

PODWIECZOREK

       ·         sałatka owocowa

       ·         talarki

PIĄTEK

ŚNIADANIE

        ·         kajzerka z  pastą jajeczną rzodkiewką i szczypiorkiem*1,3

        ·         herbata z cytryną, podpłomyki

OBIAD

       ·         zupa dyniowa z makaronem kuleczki*1,7,9

       ·         ziemniaki, kotlet rybny, surówka z kiszonej kapusty* 3,4

       ·         sok jabłkowy

PODWIECZOREK

        ·         biszkopt czekoladowy *1,3,7

        ·         herbata owocowa

 

Do przygotowywania posiłków używane są przyprawy: pieprz ziołowy, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, bazylia, tymianek, lubczyk, sól morska z potasem i magnezem o obniżonej zawartości sodu*substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji.-Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady/UE/nr 1169/2011-załącznik nr 11

UWAGA! ZASTRZEGAMY SOBIE ZMIANY W JADŁOSPISIE Z PRZYCZYN NIEZALEŻNYCH

Opublikowano: 17 października 2025 17:20

Kategoria: Stołówka szkolna

Wyświetleń: 247

Wszelkie prawa zastrzeżone © pspmircze

Realizacja: Superszkolna.pl

  • Człowiek jest odpowiedzialny nie tylko za uczucia, które ma dla innych, ale i za te, które w innych budzi. Stefan Wyszyński