JADŁOSPIS 27 - 31.10.2025

 

PONIEDZIAŁEK

ŚNIADANIE

       ·         kawa zbożowa na mleku*7

       ·         bułeczka stokrotka*1

       ·         banan

OBIAD

        ·         zupa grochowa z kiełbasą, chleb wiejski*1,9

       ·         ryż z truskawkami i śmietaną*1,7

        ·         kompot

PODWIECZOREK

       ·         serek homogenizowany

WTOREK

ŚNIADANIE

       ·         kluski lane na mleku*1,7

       ·         kanapka z wędliną, żółtym serem, pomidor,szczypiorek*1,7

       ·         herbatnik

       ·         herbata z cytryną

OBIAD

         ·         zupa kalafiorowa, chleb pszenno-żytni*1,7,9

        ·         ziemniaki, potrawka z kurczaka, surówka z marchewki i chrzanu*1,7

         ·         kompot

PODWIECZOREK

        ·         drożdżówki z marmoladą

wieloowocową*1,3,7

        ·         herbata z cytryną

ŚRODA

ŚNIADANIE

       ·         kasza manna na mleku z grysem malinowym* 1,7

        ·         kanapka z wędliną, sałata lodowa, jajko gotowane,papryka*1,3

        ·         herbata z cytryną, chrupki  bananowe

OBIAD

        ·         zupa brokułowa z kaszą pęczak, chleb pszenno-żytni*1,9

       ·         ziemniaki, kotlet mielony, buraczki zasmażane*1,3,

       ·         kompot

PODWIECZOREK

       ·         racuszki na zsiadłym mleku z jabłkami* 1,3,7

       ·         sok owocowy

CZWARTEK

ŚNIADANIE

        ·         kakao*7

        ·         gofry z dżemem i owocami*1,3,7

OBIAD

       ·         krupnik z wkładką mięsną, chleb pszenno-żytni*1,9

       ·         placki ziemniaczane ze śmietaną*1,3,7

       ·         kompot, jabłko

PODWIECZOREK

       ·         kisiel truskawkowy

       ·         podpłomyki

PIĄTEK

ŚNIADANIE

       ·         grecel zamojski*1

       ·         jajecznica na parze*3

       ·         sałatka z kiszonego ogórka z czerwoną cebulą

       ·         herbata z cytryną, talarki

OBIAD

        ·         zupa pomidorowa z makaronem*1,7,9

       ·         ziemniaki, kostka z fileta z mintaja panierowana, surówka z kapusty pekińskiej z marchewką i kukurydzą*1,4

       ·         sok jabłkowy

PODWIECZOREK

       ·         koktajl owocowy

       ·         wafle ryżowe w polewie malinowej

 

Do przygotowywania posiłków używane są przyprawy: pieprz ziołowy, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, bazylia, tymianek, lubczyk, sól morska z potasem i magnezem o obniżonej zawartości sodu*substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji.-Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady/UE/nr 1169/2011-załącznik nr 11

UWAGA! ZASTRZEGAMY SOBIE ZMIANY W JADŁOSPISIE Z PRZYCZYN NIEZALEŻNYCH

Opublikowano: 24 października 2025 18:54

Kategoria: Stołówka szkolna

Wyświetleń: 245

Wszelkie prawa zastrzeżone © pspmircze

Realizacja: Superszkolna.pl

  • Człowiek jest odpowiedzialny nie tylko za uczucia, które ma dla innych, ale i za te, które w innych budzi. Stefan Wyszyński