JADŁOSPIS 17-21.03.2025

 

PONIEDZIAŁEK

ŚNIADANIE

        ·         kakao*7

        ·         drożdżówka z serem

OBIAD

          ·         zupa szczawiowa  z jajkiem i kiełbasą,chleb 3 ziarna*1,3,7,9

         ·         makaron z białym serem*1,7

        ·         sok jabłkowy

PODWIECZOREK

         ·         omlet*1,3,7

         ·         gruszka

         ·         herbata owocowa

WTOREK

ŚNIADANIE

      ·         płatki kukurydziane na mleku*7

        ·         kanapka z  wędliną, jajko gotowane,buraczek, rukola*1,3

      ·         herbata z cytryną,ciastko zbożowe

OBIAD

           ·         zupa jarzynowa,chleb 3 ziarna*1,7,9

          ·         kasza bulgur, kurczak w sosie słodko-kwaśnym*1,7,9

         ·         kompt

PODWIECZOREK

         ·         galaretka owocowa

         ·         herbatnik

ŚRODA

ŚNIADANIE

         ·         kasza manna na mleku*7

      ·         kanapka  z wędliną, ser żółty,ogórek kiszony*1,7

       ·         herbata z cytryną,banan

OBIAD

           ·         zupa pieczarkowa z makaronem*1,7,9

           ·         ziemniaki,kotlet schabowy*1,3

          ·         surówka z kapusty pekińskiej,cebula, kukurydza, marchew*7

          ·         kompot

PODWIECZOREK

          ·         muffinki z owocami*1,3,7

          ·         sok jabłkowy

CZWARTEK

ŚNIADANIE

        ·         kawa zbożowa na mleku*7

        ·         zapiekanka z szynką i serem*1,7

        ·         herbatnik

OBIAD

          ·         zupa meksykańska z mięsem mielonym,chleb 3 ziarna*1,7,9

         ·         naleśniki  z serem i śmietaną*1,3,7

         ·         kompot

PODWIECZOREK

           ·         chrupki kukurydziane kręcone

          ·         sok jabłkowy

PIĄTEK

ŚNIADANIE

        ·         grecel zamojski, jajecznica na parze*1,3

       ·         surówka  z ogórka kiszonego z cebulką

       ·         herbata z cytryną,jabłko

OBIAD

          ·         zupa pomidorowa z makaronem*1,7,9

          ·         ziemniaki,kotlet rybny w sosie cebulowo-koperkowym, surówka z kiszonej kapusty*1,3,4,7

         ·         kompot

PODWIECZOREK

           ·         serek waniliowy

Do przygotowywania posiłków używane są przyprawy:pieprz ziołowy, ziele angielskie, liść laurowy,majeranek, bazylia, tymianek, lubczyk,sól morska z potasem i magnezem o obniżonej zawartości sodu*substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji.-Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady/UE/nr 1169/2011-załącznik nr 11 UWAGA! ZASTRZEGAMY SOBIE ZMIANY W JADŁOSPISIE Z PRZYCZYN

Opublikowano: 14 marca 2025 18:35

Kategoria: Stołówka szkolna

Wyświetleń: 289

Wszelkie prawa zastrzeżone © pspmircze

Realizacja: Superszkolna.pl

  • Człowiek jest odpowiedzialny nie tylko za uczucia, które ma dla innych, ale i za te, które w innych budzi. Stefan Wyszyński