JADŁOSPIS 03-07.02.2025

 

PONIEDZIAŁEK

ŚNIADANIE

         ·         hot dog na ciepło

         ·         herbata z cytryną

OBIAD

         ·         zupa kapuśniak ze słodkiej kapusty z wkładką mięsną,chleb 3 ziarna*1,9

        ·         ryż z truskawkami i śmietaną*1,7

        ·         kompot

PODWIECZOREK

         ·         wafle ryżowe z dżemem

         ·         herbata owocowa

WTOREK

ŚNIADANIE

      ·         płatki kukurydziane na mleku*7

      ·         kanapka z wędliną,sałata lodowa,pomidor, szczypiorek*1

        ·         herbata z cytryną,talarki

OBIAD

          ·         rosół z makaronem*1,9

         ·         ziemniaki,nuggetsy z kurczaka, surówka z kapusty pekińskiej*1,3

        ·         kompot

PODWIECZOREK

         ·         serek waniliowy

ŚRODA

ŚNIADANIE

        ·         kakao*7

       ·         chałka drożdżowa  z masłem i dżemem,jabłko

OBIAD

 

        ·         zupa ryżanka,chleb 3 ziarna*1,9

        ·         ziemniaki,kotlet pożarski,surówka z marchwi z chrzanem*1,3

        ·         kompot

PODWIECZOREK

        ·         racuchy drożdżowe*1,3,7

       ·         sok jabłkowy

CZWARTEK

ŚNIADANIE

        ·         płatki owsiane na mleku*7

       ·         kanapka z wędliną,ser żółty, ogórek zielony*1,7

        ·         herbata z cytryną,herbatnik

OBIAD

        ·         zupa kalafiorowa,chleb 3 ziarna*1,7

         ·         kasza bulgur,leczo mięsno-warzywne*1

        ·         sok jabłkowy

PODWIECZOREK

        ·         budyń waniliowy/wyrób własny*1,3,7

        ·         biszkopt

PIĄTEK

ŚNIADANIE

     ·         kajzerka,jajecznica na parze*1,3 

        ·         sałatka z ogórka kiszonego z cebulką

        ·         herbata z cytryną,gruszka

OBIAD

         ·         zupa ogórkowa *1,7,9

         ·         ziemniaki,filet z miruny panierowany,surówka z kiszonej kapusty*1,3,4

         ·         kompot

PODWIECZOREK

        ·         herbatniki

        ·         sok owocowy

Do przygotowywania posiłków używane są przyprawy:pieprz ziołowy, ziele angielskie, liść laurowy,majeranek, bazylia, tymianek, lubczyk,sól morska z potasem i magnezem o obniżonej zawartości sodu*substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji.-Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady/UE/nr 1169/2011-załącznik nr 11 UWAGA! ZASTRZEGAMY SOBIE ZMIANY W JADŁOSPISIE Z PRZYCZYN NIEZALEŻNYCH

Opublikowano: 31 stycznia 2025 18:30

Kategoria: Stołówka szkolna

Wyświetleń: 257

Wszelkie prawa zastrzeżone © pspmircze

Realizacja: Superszkolna.pl

  • Człowiek jest odpowiedzialny nie tylko za uczucia, które ma dla innych, ale i za te, które w innych budzi. Stefan Wyszyński