JADŁOSPIS 20-24.01.2025

 

PONIEDZIAŁEK

ŚNIADANIE

        ·         kawa zbożowa na mleku*7

 

    ·         chałka z masłem i dżemem,herbatnik

OBIAD

         ·         zupa meksykańska z mięsem mielonym,chleb 3 ziarna*1,9

         ·         makaron z białym serem*1,7

         ·         kompot

PODWIECZOREK

        ·         chrupki bananowe

        ·         herbata owocowa

WTOREK

ŚNIADANIE

         ·         parówki z  szynki

         ·         sałatka z pomidora i cebuli

         ·         chleb wiejski*1

         ·         herbata z cytryną

OBIAD

         ·         zupa ogórkowa,chleb 3 ziarna*1,7,9

         ·         ziemniaki,potrawka z kurczaka,marchewka mini*1,7

         ·         kompot

PODWIECZOREK

          ·         koktajl owocowy,biszkopt

ŚRODA

ŚNIADANIE

      ·         kulki wielozbożowe na mleku*7

         ·         kanapka z wędliną, ser żółty, pomidor,szczypiorek*1,7

      ·         herbata z cytryną,wafle ryżowe

OBIAD

         ·         zupa rosołkowa z lanymi kluskami*1,3,9

        ·         kaszaki z kaszy gryczanej i mięsem mielonym z sosem pieczarkowym*1,3,7

         ·         sok pomarańczowy

PODWIECZOREK

         ·         naleśniki z białym serem*1,3,7

         ·         sok jabłkowy

CZWARTEK

ŚNIADANIE

         ·         płatki owsiane na mleku*7

      ·         kanapka z wędliną,jajko gotowane, papryka*1,3

        ·         herbata z cytryną,talarki

OBIAD

          ·         zupa krupnik z kaszą jęczmienną,chleb 3 ziarna*1,9

          ·         ziemniaki,kotlet mielony,buraczki zasmażane*1,3,7

         ·         kompot

PODWIECZOREK

          ·         placki na zsiadłym mleku*1,3,7

          ·         kiwi

PIĄTEK

ŚNIADANIE

          ·         kakao*7

      ·         kajzerka, twarożek ze szczypiorkiem i rzodkiewką*1,7

         ·         jabłko

OBIAD

         ·         barszcz czerwony z fasolą,chleb 3 ziarna*1,9

         ·         kasza bulgur,kotlet rybny w sosie cebulowo-koperkowym,surówka z kiszonej kapusty*1,3,4,7

         ·         kompot

PODWIECZOREK

         ·         jogurt owocowy

Do przygotowywania posiłków używane są przyprawy:pieprz ziołowy, ziele angielskie, liść laurowy,majeranek, bazylia, tymianek, lubczyk,sól morska z potasem i magnezem o obniżonej zawartości sodu*substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji.-Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady/UE/nr 1169/2011-załącznik nr 11 UWAGA! ZASTRZEGAMY SOBIE ZMIANY W JADŁOSPISIE Z PRZYCZYN NIEZALEŻNYCH

Opublikowano: 18 stycznia 2025 10:38

Kategoria: Stołówka szkolna

Wyświetleń: 229

Wszelkie prawa zastrzeżone © pspmircze

Realizacja: Superszkolna.pl

  • Człowiek jest odpowiedzialny nie tylko za uczucia, które ma dla innych, ale i za te, które w innych budzi. Stefan Wyszyński