JADŁOSPIS 20-24.01.2025

PONIEDZIAŁEK |
||
ŚNIADANIE · kawa zbożowa na mleku*7
· chałka z masłem i dżemem,herbatnik |
OBIAD · zupa meksykańska z mięsem mielonym,chleb 3 ziarna*1,9 · makaron z białym serem*1,7 · kompot |
PODWIECZOREK · chrupki bananowe · herbata owocowa |
WTOREK |
||
ŚNIADANIE · parówki z szynki · sałatka z pomidora i cebuli · chleb wiejski*1 · herbata z cytryną |
OBIAD · zupa ogórkowa,chleb 3 ziarna*1,7,9 · ziemniaki,potrawka z kurczaka,marchewka mini*1,7 · kompot |
PODWIECZOREK · koktajl owocowy,biszkopt |
ŚRODA |
||
ŚNIADANIE · kulki wielozbożowe na mleku*7 · kanapka z wędliną, ser żółty, pomidor,szczypiorek*1,7 · herbata z cytryną,wafle ryżowe |
OBIAD · zupa rosołkowa z lanymi kluskami*1,3,9 · kaszaki z kaszy gryczanej i mięsem mielonym z sosem pieczarkowym*1,3,7 · sok pomarańczowy |
PODWIECZOREK · naleśniki z białym serem*1,3,7 · sok jabłkowy |
CZWARTEK |
||
ŚNIADANIE · płatki owsiane na mleku*7 · kanapka z wędliną,jajko gotowane, papryka*1,3 · herbata z cytryną,talarki |
OBIAD · zupa krupnik z kaszą jęczmienną,chleb 3 ziarna*1,9 · ziemniaki,kotlet mielony,buraczki zasmażane*1,3,7 · kompot |
PODWIECZOREK · placki na zsiadłym mleku*1,3,7 · kiwi |
PIĄTEK |
||
ŚNIADANIE · kakao*7 · kajzerka, twarożek ze szczypiorkiem i rzodkiewką*1,7 · jabłko |
OBIAD · barszcz czerwony z fasolą,chleb 3 ziarna*1,9 · kasza bulgur,kotlet rybny w sosie cebulowo-koperkowym,surówka z kiszonej kapusty*1,3,4,7 · kompot |
PODWIECZOREK · jogurt owocowy |
Do przygotowywania posiłków używane są przyprawy:pieprz ziołowy, ziele angielskie, liść laurowy,majeranek, bazylia, tymianek, lubczyk,sól morska z potasem i magnezem o obniżonej zawartości sodu*substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji.-Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady/UE/nr 1169/2011-załącznik nr 11 UWAGA! ZASTRZEGAMY SOBIE ZMIANY W JADŁOSPISIE Z PRZYCZYN NIEZALEŻNYCH
Opublikowano: 18 stycznia 2025 10:38
Kategoria: Stołówka szkolna
Wyświetleń: 229