JADŁOSPIS 13-17.01.2025

 

PONIEDZIAŁEK

ŚNIADANIE

          ·         kakao*7

         ·         drożdżówka z serem

OBIAD

         ·         zupa pieczarkowa,chleb 3  ziarna*1,7,9

          ·         kasza gryczana,gulasz wieprzowy,ogórek kiszony*1,7

         ·         kompot

PODWIECZOREK

          ·         chrupki kukurydziane

          ·         sok owocowy

WTOREK

ŚNIADANIE

        ·         kasza manna na mleku*1,7

    ·         kanapka z wędliną,ser żółty,papryka,ogórek zielony*1,7

        ·         herbata z cytryną,biszkopt

OBIAD

         ·         zupa pomidorowa z makaronem*1,7,9

        ·         ziemniaki,kotlet schabowy,surówka z sałaty lodowej,pomidor,cebula, ogórek*1,3

        ·         kompot

PODWIECZOREK

          ·         kisiel truskawkowy

         ·         biszkopt podłużny

ŚRODA

ŚNIADANIE

       ·         płatki kukurydziane na mleku*1,7

   ·         kanapka z wędliną,buraczek,jajko gotowane,rukola*1,3

        ·         herbata z cytryną,jabłko

OBIAD

         ·         zupa grochowa z wkładką mięsną,chleb 3 ziarna*1,7,9

         ·         naleśniki z serem ze śmietaną*7

        ·         kompot

PODWIECZOREK

         ·         chałka z dżemem

        ·         jabłko

CZWARTEK

ŚNIADANIE

         ·         kawa zbożowa na mleku*7

    ·         kanapka z serkiem śmietankowym,wędlina, pomidor,szczypiorek*1,7

        ·         herbata z cytryną,talarki

OBIAD

          ·         żurek z jajkiem i kiełbasą,chleb 3 ziarna*1,3,7,9

         ·         ryż,kurczak w sosie słodko-kwaśnym*1,7,9

        ·         kompot

PODWIECZOREK

        ·         gofry z cukrem pudrem*1,3,7

        ·         sok jabłkowy

PIĄTEK

ŚNIADANIE

         ·         grecel zamojski*7

        ·         jajecznica na parze,surówka z ogórka kiszonego z cebulą*3

      ·         herbata z cytryną,mandarynka

OBIAD

        ·         barszcz ukraiński,chleb 3 ziarna*1,7,9

        ·         ziemniaki,filet z dorsza w sosie beszamelowym*1,4,7

        ·         surówka z kiszonej kapusty

        ·         kompot

PODWIECZOREK

         ·         podpłomyki

         ·         banan

Do przygotowywania posiłków używane są przyprawy:pieprz ziołowy, ziele angielskie, liść laurowy,majeranek, bazylia, tymianek, lubczyk,sól morska z potasem i magnezem o obniżonej zawartości sodu*substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji.-Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady/UE/nr 1169/2011-załącznik nr 11 UWAGA! ZASTRZEGAMY SOBIE ZMIANY W JADŁOSPISIE Z PRZYCZYN NIEZALEŻNYCH

Opublikowano: 14 stycznia 2025 22:01

Kategoria: Stołówka szkolna

Wyświetleń: 168

Wszelkie prawa zastrzeżone © pspmircze

Realizacja: Superszkolna.pl

  • Człowiek jest odpowiedzialny nie tylko za uczucia, które ma dla innych, ale i za te, które w innych budzi. Stefan Wyszyński