JADŁOSPIS 17 – 21. 11 .2025

PONIEDZIAŁEK

ŚNIADANIE

       ·         kakao*7

       ·         chałka drożdżowa z masłem i dżemem wiśniowym*1

      ·         paluch beskidzki

OBIAD

        ·         zupa meksykańska z mięsem mielonym ,chleb wiejski*1,9

        ·         ryż z truskawkami i śmietaną*1,7

        ·         kompot

PODWIECZOREK

       ·         wafle ryżowe malinowe

       ·         sok jabłkowy

WTOREK

ŚNIADANIE

        ·         bułka wrocławska z masłem*1,7

        ·         parówka z szynki, papryka

       ·         herbata z cytryną, banan

OBIAD

        ·         zupa jarzynowa, chleb pszenno-żytni*1,7,9

        ·         ziemniaki, kotlet schabowy, mizeria*1,3,7

        ·         kompot

PODWIECZOREK

        ·         racuchy drożdżowe z jabłkiem*1,3,7

        ·         herbata owocowa

ŚRODA

ŚNIADANIE

       ·         kasza manna na mleku z musem malinowym* 1,7

       ·         kanapka z wędliną, sałata lodowa, jajko gotowane,pomidor*1,3

        ·         herbata z cytryną, chipsy z jabłek

OBIAD

       ·         zupa cebulowa z makaronem muszelki*1

       ·         kasza bulgur, leczo mięsno-warzywne*1,7,9

       ·         kompot, jabłko

PODWIECZOREK

        ·         jogurt owocowy

CZWARTEK

ŚNIADANIE

        ·         kuleczki czekoladowe na mleku*1,7

        ·         kanapka z wędliną, ser żółty, zielony ogórek ,szczypiorek*1,7

        ·         herbata z cytryną, ciastko owsiane

OBIAD

        ·         zupa ziemniaczana z kaszą kus-kus, wkładką mięsną, chleb pszenno-żytni*1,9

       ·         pierogi ruskie ze śmietaną*1,3,7

       ·         sok jabłkowy

PODWIECZOREK

        ·         ślimaczki drożdżowe z marmoladą*1,3,7

        ·         herbata z cytryną

PIĄTEK

ŚNIADANIE

       ·         grecel zamojski*1

       ·         jajecznica na parze*3

       ·         sałatka z kiszonego ogórka z czerwoną cebulą

       ·         herbata z cytryną, talarki

OBIAD

       ·         zupa pomidorowa z makaronem kolanka*1,7,9

       ·         ziemniaki, kotlet rybny, warzywa na parze*3,4

       ·         kompot

PODWIECZOREK

       ·         kisiel truskawkowy*1

       ·         biszkopt

Do przygotowywania posiłków używane są przyprawy: pieprz ziołowy, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, bazylia, tymianek, lubczyk, sól morska z potasem i magnezem o obniżonej zawartości sodu*substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji.-Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady/UE/nr 1169/2011-załącznik nr 11

UWAGA! ZASTRZEGAMY SOBIE ZMIANY W JADŁOSPISIE Z PRZYCZYN NIEZALEŻNYCH

 

Opublikowano: 14 listopada 2025 10:34

Kategoria: Stołówka szkolna

Wyświetleń: 237

Wszelkie prawa zastrzeżone © pspmircze

Realizacja: Superszkolna.pl

  • Człowiek jest odpowiedzialny nie tylko za uczucia, które ma dla innych, ale i za te, które w innych budzi. Stefan Wyszyński