JADŁOSPIS 15-19.09.2025

PONIEDZIAŁEK |
||
ŚNIADANIE · hot-dog · herbata z cytryna · śliwka węgierka |
OBIAD · zupa grochowa z kiełbasą ,chleb pszenno-żytni*1,7 · makaron z białym serem*1,7 · kompot, banan |
PODWIECZOREK · baton owsiany z żurawiną · sok jabłkowy |
WTOREK |
||
ŚNIADANIE · makaron muszelki na mleku*1,7 · kanapka z serkiem śmietankowym, wędlina, papryka*1,7 · herbata z cytryną, biszkopt |
OBIAD · zupa ziemniaczana z koperkiem, chleb pszenno-żytni*1,7 · ziemniaki, kotlet schabowy, mizeria*1,3,7 · kompot |
PODWIECZOREK · naleśniki z dżemem*1,3,7 · herbata malinowa |
ŚRODA |
||
ŚNIADANIE · kanapka na ciepło z wędliną, żółtym serem ,ketchup*1,7 · sok jabłkowy · chrupki kukurydziane |
OBIAD · zupa pieczarkowa, chleb pszenno-żytni*1,7,9 · ryż z warzywami, nuggetsy z kurczaka*1,3 · kompot, śliwka |
PODWIECZOREK · serek homogenizowany |
CZWARTEK |
||
ŚNIADANIE · kawa zbożowa na mleku*7 · gofry z cukrem pudrem i owocami*1,3,7
|
OBIAD · krupnik z wkładką mięsną, chleb pszenno-żytni*1,9 · pierogi ruskie ze śmietaną*7 · kompot |
PODWIECZOREK · ciasto śliwkowe na maślance z kruszonką*1,3 · herbata z cytryną |
PIĄTEK |
||
ŚNIADANIE · kakao*7 · kajzerka z twarożkiem, rzodkiewką i szczypiorkiem*1,7 · wafle malinowe |
OBIAD · zupa owocowa z makaronem muszelki*1 · ziemniaki, paluszki rybne z fileta, surówka z kapusty pekińskiej, marchewką, czerwoną cebulą i kukurydzą*4 · kompot |
PODWIECZOREK · ciastka owsiane kakaowe · sok owocowy |
Do przygotowywania posiłków używane są przyprawy: pieprz ziołowy, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, bazylia, tymianek, lubczyk, sól morska z potasem i magnezem o obniżonej zawartości sodu* substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji.-Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady/UE/nr 1169/2011-załącznik nr 11 UWAGA! ZASTRZEGAMY SOBIE ZMIANY W JADŁOSPISIE Z PRZYCZYN NIEZALEŻNYCH
Opublikowano: 12 września 2025 21:03
Kategoria: Stołówka szkolna
Wyświetleń: 7