JADŁOSPIS 07.04-11.04.2025

PONIEDZIAŁEK |
||
ŚNIADANIE · omlet z dżemem*1,3,7 · herbata z cytryną |
OBIAD · zupa ziemniaczano-koperkowa, chleb 3 ziarna*1,9 · ryż, potrawka z kurczaka, ogórek kiszony*1,7 · kompot |
PODWIECZOREK · budyń waniliowy/wyrób własny*1,3,7 · biszkopt podłużny |
WTOREK |
||
ŚNIADANIE · płatki kukurydziane na mleku*7 · kanapka z wędliną, jajko gotowane, papryka*1,3 · herbata z cytryną, banan |
OBIAD · zupa pomidorowa z makaronem*1,7,9 · ziemniaki, kotlet mielony, buraczki zasmażane*1,3,7 · kompot |
PODWIECZOREK · wafle malinowe |
ŚRODA |
||
ŚNIADANIE · kawa zbożowa na mleku*7 · drożdżówka z morelą |
OBIAD · zupa kapuśniak ze słodkiej kapusty, chleb 3 ziarna*1,9 · kasza bulgur, pulpety drobiowe w sosie pomidorowym, kalafior pieczony*1,7 · kompot |
PODWIECZOREK · naleśniki z białym serem*1,3,7 · herbata owocowa |
CZWARTEK |
||
ŚNIADANIE · kasza manna na mleku z grysem truskawkowym*7 · kanapka z wędliną, sałata lodowa, ser żółty, rzodkiewka*1,7 · herbata z cytryną |
OBIAD · zupa szczawiowa z jajkiem, chleb 3 ziarna*1,3,7,9 · ziemniaki, filet pieczony z dorsza, surówka z buraczka*1,4 · kompot |
PODWIECZOREK · sok owocowy · herbatnik |
PIĄTEK |
||
ŚNIADANIE · kajzerka z serkiem śmietankowym, jajko gotowane, pomidor, szczypiorek*1,3,7 · herbata z cytryną, talarki |
OBIAD · barszcz ukraiński z wkładką mięsną, chleb 3 ziarna*1,7,9 · makaron z białym serem*7 · kompot |
PODWIECZOREK · wafle ryżowe z dżemem · herbata z cytryną |
Do przygotowywania posiłków używane są przyprawy:pieprz ziołowy, ziele angielskie, liść laurowy,majeranek, bazylia, tymianek, lubczyk,sól morska z potasem i magnezem o obniżonej zawartości sodu*substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji.-Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady/UE/nr 1169/2011-załącznik nr 11 UWAGA! ZASTRZEGAMY SOBIE ZMIANY W JADŁOSPISIE Z PRZYCZYN NIEZALEŻNYCH
Opublikowano: 04 kwietnia 2025 19:16
Kategoria: Stołówka szkolna
Wyświetleń: 281