JADŁOSPIS 23-25.04.2025

 

ŚRODA

ŚNIADANIE

        ·  kakao*7

        ·   drożdżówka z serem

OBIAD

 

       ·   zupa ogórkowa, chleb 3 ziarna*1,7,9

      ·   ryż,udko pieczone, marchew z chrzanem*1

      ·  kompot

PODWIECZOREK

           ·  sałatka owocowa

CZWARTEK

ŚNIADANIE

         ·  płatki wielozbożowe na mleku*7

       ·  kanapka z wędliną, ser żółty, ogórek zielony*1,7

       ·  herbata z cytryną, herbatnik

OBIAD

         ·  zupa kapuśniak  z młodej kapusty, chleb 3 ziarna*1,9

        ·   ziemniaki,kotlet schabowy, surówka z kapusty pekińskiej, marchew, cebula, kukurydza*1,3

        ·  kompot

PODWIECZOREK

          ·   kisiel owocowy

        ·   biszkopt pdłużny

PIĄTEK

ŚNIADANIE

        ·   kajzerka z pastą jajeczną i szczypiorkiem*1,3

       ·  herbata z cytryną, banan

OBIAD

        ·  barszcz czerwony, chleb 3 ziarna*1,7,9

       ·  ziemniaki, kotlet rybny, surówka z kapusty kiszonej*1,3,4

       ·  kompot

PODWIECZOREK

          ·  jogurt owocowy

Do przygotowywania posiłków używane są przyprawy:pieprz ziołowy, ziele angielskie, liść laurowy,majeranek, bazylia, tymianek, lubczyk,sól morska z potasem i magnezem o obniżonej zawartości sodu*substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji.-Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady/UE/nr 1169/2011-załącznik nr 11 UWAGA! ZASTRZEGAMY SOBIE ZMIANY W JADŁOSPISIE Z PRZYCZYN NIEZALEŻNYCH

Opublikowano: 18 kwietnia 2025 18:36

Kategoria: Stołówka szkolna

Wyświetleń: 143

Wszelkie prawa zastrzeżone © pspmircze

Realizacja: Superszkolna.pl

  • Człowiek jest odpowiedzialny nie tylko za uczucia, które ma dla innych, ale i za te, które w innych budzi. Stefan Wyszyński