JADŁOSPIS 23-25.04.2025

ŚRODA |
||
ŚNIADANIE · kakao*7 · drożdżówka z serem |
OBIAD
· zupa ogórkowa, chleb 3 ziarna*1,7,9 · ryż,udko pieczone, marchew z chrzanem*1 · kompot |
PODWIECZOREK · sałatka owocowa |
CZWARTEK |
||
ŚNIADANIE · płatki wielozbożowe na mleku*7 · kanapka z wędliną, ser żółty, ogórek zielony*1,7 · herbata z cytryną, herbatnik |
OBIAD · zupa kapuśniak z młodej kapusty, chleb 3 ziarna*1,9 · ziemniaki,kotlet schabowy, surówka z kapusty pekińskiej, marchew, cebula, kukurydza*1,3 · kompot |
PODWIECZOREK · kisiel owocowy · biszkopt pdłużny |
PIĄTEK |
||
ŚNIADANIE · kajzerka z pastą jajeczną i szczypiorkiem*1,3 · herbata z cytryną, banan |
OBIAD · barszcz czerwony, chleb 3 ziarna*1,7,9 · ziemniaki, kotlet rybny, surówka z kapusty kiszonej*1,3,4 · kompot |
PODWIECZOREK · jogurt owocowy |
Do przygotowywania posiłków używane są przyprawy:pieprz ziołowy, ziele angielskie, liść laurowy,majeranek, bazylia, tymianek, lubczyk,sól morska z potasem i magnezem o obniżonej zawartości sodu*substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji.-Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady/UE/nr 1169/2011-załącznik nr 11 UWAGA! ZASTRZEGAMY SOBIE ZMIANY W JADŁOSPISIE Z PRZYCZYN NIEZALEŻNYCH
Opublikowano: 18 kwietnia 2025 18:36
Kategoria: Stołówka szkolna
Wyświetleń: 143