JADŁOSPIS 28-29.04.2025

 

PONIEDZIAŁEK

ŚNIADANIE

       ·  kawa zbożowa na mleku*7

       ·  chałka z dżemem

       ·  ciastko zbożowe jagodowe

OBIAD

        ·  zupa fasolowa, chleb 3 ziarna*1,9

        ·  makaron z sosem mięsno-pomidorowym*1

        ·  kompot

PODWIECZOREK

         ·   mus owocowy

WTOREK

ŚNIADANIE

        ·  płatki kukurydziane  na mleku*7

        ·  kanapka z wędliną, jajko gotowane, sałata lodowa, pomidor*1,3

        ·  herbata  z cytryną, jabłko

OBIAD

         ·  zupa meksykańska z mięsem mielonym, chleb 3 ziarna*1,

        ·  kopytka  z masłem

        ·  kompot

PODWIECZOREK

        ·  galaretka owocowa, biszkopt

 

Do przygotowywania posiłków używane są przyprawy:pieprz ziołowy, ziele angielskie, liść laurowy,majeranek, bazylia, tymianek, lubczyk,sól morska z potasem i magnezem o obniżonej zawartości sodu*substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji.-Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady/UE/nr 1169/2011-załącznik nr 11 UWAGA! ZASTRZEGAMY SOBIE ZMIANY W JADŁOSPISIE Z PRZYCZYN NIEZALEŻNYCH

Opublikowano: 25 kwietnia 2025 18:33

Kategoria: Stołówka szkolna

Wyświetleń: 157

Wszelkie prawa zastrzeżone © pspmircze

Realizacja: Superszkolna.pl

  • Człowiek jest odpowiedzialny nie tylko za uczucia, które ma dla innych, ale i za te, które w innych budzi. Stefan Wyszyński