JADŁOSPIS 23-26.06.2025

PONIEDZIAŁEK |
||
ŚNIADANIE · kawa zbożowa na mleku*7 · chałka z masłem i dżemem · chrupki kukurydziane |
OBIAD · zupa kalafiorowa z wkładką mięsną, chleb 3 ziarna*1,7 · makaron z białym serem*1,7 · sok jabłkowy |
PODWIECZOREK · racuchy drożdżowe*1,3,7 · truskawka |
WTOREK |
||
ŚNIADANIE · kasza manna na mleku*7 · kanapka z wędliną, sałata masłowa, jajko gotowane,pomidor*1,3 · herbata z cytryną, ciastko maślane |
OBIAD · zupa brokułowa z wkładką mięsną, chleb 3 ziarna*1,9 · ryż z truskawkami i śmietaną*1,7 · kompot |
PODWIECZOREK · mus jabłkowy |
ŚRODA |
||
ŚNIADANIE · kakao*7 · zapiekanka z szynką i serem,ketchup*1,7 · jabłko |
OBIAD · rosół z zacierką*1,9 · kaszaki z kaszy gryczanej z mięsem mielonym w sosie pieczarkowym*1,7 · kompot |
PODWIECZOREK · koktajl truskawkowy/wyrób własny*7 · biszkopt |
CZWARTEK |
||
ŚNIADANIE · grecel zamojski*1 · twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem*7 · herbata z cytryną, brzoskwinia |
OBIAD · zupa ogórkowa, chleb 3 ziarna*1,7,9 · bigos z młodej kapusty z kiełbasą, chleb wiejski*1 · kompot |
PODWIECZOREK · baton zbożowy |
Do przygotowywania posiłków używane są przyprawy: pieprz ziołowy, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, bazylia, tymianek, lubczyk, sól morska z potasem i magnezem o obniżonej zawartości sodu* substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji.-Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady/UE/nr 1169/2011-załącznik nr 11 UWAGA! ZASTRZEGAMY SOBIE ZMIANY W JADŁOSPISIE Z PRZYCZYN NIEZALEŻNYCH
Opublikowano: 21 czerwca 2025 10:54
Kategoria: Stołówka szkolna
Wyświetleń: 160