JADŁOSPIS 19-23.05.2025

PONIEDZIAŁEK |
||
ŚNIADANIE · kakao*7 · drożdżówka z budyniem |
OBIAD · zupa pieczarkowa z makaronem *1,9 · bigos z młodej kapusty z kiełbasą, chleb pszenno-żytni*1 · kompot |
PODWIECZOREK · chrupki bananowe |
WTOREK |
||
ŚNIADANIE · kasza manna na mleku z musem truskawkowym*7 · kanapka z wędliną, rzodkiewka, sałata masłowa*1 · herbata z cytryną |
OBIAD · rosół z zacierką*1,9 · ziemniaki, kotlet mielony, buraczki zasmażane*1,3,7 · kompot |
PODWIECZOREK · galaretka owocowa · biszkopt |
ŚRODA |
||
ŚNIADANIE · kakao*7 · kanapka z wędliną, buraczek, jajko gotowane, rukola*1,3 · herbata z cytryną, krakersy |
OBIAD · zupa jarzynowa, chleb 3 ziarna*1,7,9 · ryż, leczo mięsno-warzywne*1 · kompot |
PODWIECZOREK · jabłko w cieście naleśnikowym*1,3,7 · sok owocowy |
CZWARTEK |
||
ŚNIADANIE · płatki kukurydziane na mleku*7 · kajzerka z masłem i dżemem*1 · herbata z cytryną, banan |
OBIAD · zupa ziemniaczana z wkładką mięsną, chleb 3 ziarna*1,9 · naleśniki z serem i śmietaną · kompot |
PODWIECZOREK · kisiel truskawkowy, podpłomyki |
PIĄTEK |
||
ŚNIADANIE · grecel zamojski*7 · pasta jajeczna ze szczypiorkiem*1,3 · herbata z cytryną, ciastko zbożowe |
OBIAD · zupa ogórkowa, chleb 3 ziarna*1,7,9 · ziemniaki, pulpety rybne w sosie cebulowo-koperkowym, surówka z kiszonej kapusty*1,3,4,7 · kompot |
PODWIECZOREK · jogurt owocowy |
Do przygotowywania posiłków używane są przyprawy: pieprz ziołowy, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, bazylia, tymianek, lubczyk, sól morska z potasem i magnezem o obniżonej zawartości sodu* substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji.-Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady/UE/nr 1169/2011-załącznik nr 11 UWAGA! ZASTRZEGAMY SOBIE ZMIANY W JADŁOSPISIE Z PRZYCZYN NIEZALEŻNYCH
Opublikowano: 16 maja 2025 22:00
Kategoria: Stołówka szkolna
Wyświetleń: 311