JADŁOSPIS 31.03-04.04.2025

PONIEDZIAŁEK |
||
ŚNIADANIE · kakao*7
· chałka z masłem i dżemem · chrupki kukurydziane |
OBIAD · zupa wiosenna, chleb 3 ziarna*1,9 · makaron z sosem mięsno-pomidorowym*1 · kompot
|
PODWIECZOREK · jabłko w cieście naleśnikowym*1,3,7 · herbata owocowa |
WTOREK |
||
ŚNIADANIE · makaron zwierzątka na mleku*7 · kanapka z wędliną, ser żółty, pomidor, szczypiorek*1,7 · herbata z cytryną, jabłko |
OBIAD · barszcz biały z jajkiem, chleb 3 ziarna*1,3,7,9 · ziemniaki,kotlet pożarski, surówka z marchewki z chrzanem*1,3 · kompot |
PODWIECZOREK · sałatka owocowa |
ŚRODA |
||
ŚNIADANIE · kulki wielozbożowe na mleku*7 · kanapka z wędliną, jajko gotowane, buraczek, rukola*1,3 · herbata z cytryną, chrupki kukurydziane toffi |
OBIAD · zupa królewska, chleb 3 ziarna*1,9 · kaszaki z kaszy gryczanej z mięsem mielonym w sosie pieczarkowym*1,3,7 · kompot |
PODWIECZOREK · galaretka owocowa · herbatnik |
CZWARTEK |
||
ŚNIADANIE · parówki z szynki · chleb wiejski*1 · sałatka z pomidora · herbata z cytryną |
OBIAD · zupa fasolowa, chleb 3 ziarna*1,7,9 · ryż, leczo mięsno-warzywne*1 · sok jabłkowy |
PODWIECZOREK · koktajl owocowy · biszkopt |
PIĄTEK |
||
ŚNIADANIE · kajzerka z twarożkiem ze szczypiorkiem i rzodkiewką*1,7 · herbata z cytryną, ciastko zbożowe |
OBIAD · barszcz czerwony, chleb 3 ziarna*1,7,9 · ziemniaki, filet z dorsza panierowany, surówka z ogórka kiszonego z cebulą *1,3,4 · kompot |
PODWIECZOREK · placki na zsiadłym mleku*1,3,7 · pomarańcz |
Do przygotowywania posiłków używane są przyprawy:pieprz ziołowy, ziele angielskie, liść laurowy,majeranek, bazylia, tymianek, lubczyk,sól morska z potasem i magnezem o obniżonej zawartości sodu*substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji.-Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady/UE/nr 1169/2011-załącznik nr 11 UWAGA! ZASTRZEGAMY SOBIE ZMIANY W JADŁOSPISIE Z PRZYCZYN NIEZALEŻNYCH
Opublikowano: 28 marca 2025 18:35
Kategoria: Stołówka szkolna
Wyświetleń: 231