JADŁOSPIS 31.03-04.04.2025

 

PONIEDZIAŁEK

ŚNIADANIE

         ·         kakao*7

 

        ·         chałka z masłem i dżemem

        ·         chrupki kukurydziane

OBIAD

           ·         zupa wiosenna, chleb 3 ziarna*1,9

           ·         makaron z sosem mięsno-pomidorowym*1

          ·         kompot

 

PODWIECZOREK

           ·         jabłko w cieście naleśnikowym*1,3,7

          ·         herbata owocowa

WTOREK

ŚNIADANIE

       ·         makaron zwierzątka na mleku*7

         ·         kanapka z wędliną, ser żółty, pomidor, szczypiorek*1,7

        ·         herbata z cytryną, jabłko

OBIAD

          ·         barszcz biały z jajkiem, chleb 3 ziarna*1,3,7,9

          ·         ziemniaki,kotlet pożarski, surówka z marchewki z chrzanem*1,3

         ·         kompot

PODWIECZOREK

          ·         sałatka owocowa

ŚRODA

ŚNIADANIE

         ·         kulki wielozbożowe na mleku*7

        ·         kanapka z wędliną, jajko gotowane, buraczek, rukola*1,3

        ·         herbata z cytryną, chrupki kukurydziane toffi

OBIAD

            ·         zupa  królewska, chleb 3 ziarna*1,9

           ·         kaszaki z kaszy gryczanej z mięsem mielonym w sosie pieczarkowym*1,3,7

           ·         kompot

PODWIECZOREK

          ·         galaretka owocowa

         ·         herbatnik

CZWARTEK

ŚNIADANIE

         ·         parówki z szynki

         ·         chleb wiejski*1

         ·         sałatka z pomidora
z cebulką

         ·         herbata z cytryną

OBIAD

           ·         zupa fasolowa, chleb 3 ziarna*1,7,9

           ·         ryż, leczo mięsno-warzywne*1

          ·         sok jabłkowy

PODWIECZOREK

           ·         koktajl owocowy

           ·         biszkopt

PIĄTEK

ŚNIADANIE

        ·         kajzerka z twarożkiem ze szczypiorkiem i rzodkiewką*1,7

        ·         herbata z cytryną, ciastko zbożowe

OBIAD

         ·         barszcz czerwony, chleb 3 ziarna*1,7,9

          ·         ziemniaki, filet z dorsza panierowany, surówka z ogórka kiszonego z cebulą *1,3,4

         ·         kompot

PODWIECZOREK

           ·         placki na zsiadłym mleku*1,3,7

           ·         pomarańcz

Do przygotowywania posiłków używane są przyprawy:pieprz ziołowy, ziele angielskie, liść laurowy,majeranek, bazylia, tymianek, lubczyk,sól morska z potasem i magnezem o obniżonej zawartości sodu*substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji.-Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady/UE/nr 1169/2011-załącznik nr 11 UWAGA! ZASTRZEGAMY SOBIE ZMIANY W JADŁOSPISIE Z PRZYCZYN NIEZALEŻNYCH

Opublikowano: 28 marca 2025 18:35

Kategoria: Stołówka szkolna

Wyświetleń: 231

Wszelkie prawa zastrzeżone © pspmircze

Realizacja: Superszkolna.pl

  • Człowiek jest odpowiedzialny nie tylko za uczucia, które ma dla innych, ale i za te, które w innych budzi. Stefan Wyszyński