JADŁOSPIS 24-28.03.2025

PONIEDZIAŁEK |
||
ŚNIADANIE · cebularz z pieca · herbata z cytryną |
OBIAD · zupa prezydencka,chleb 3 ziarna*1,9 · kasza gryczana,gulasz wieprzowy,ogórek kiszony*1,7 · kompot |
PODWIECZOREK · chrupki bananowe · sok owocowy |
WTOREK |
||
ŚNIADANIE · płatki owsiane na mleku*7 · kanapka z serkiem śmietankowym, wędlina, papryka*1,7 · herbata z cytryną, talarki |
OBIAD · rosół z makaronem*1,9 · ryż, udko pieczone ,marchewka zasmażana*1,7 · kompot |
PODWIECZOREK · wafle malinowe · herbata owocowa |
ŚRODA |
||
ŚNIADANIE · kawa zbożowa na mleku*7 · kanapka z wędliną, sałata lodowa, jajko gotowane, rzodkiewka*1,3 · wafle ryżowe |
OBIAD · zupa ogórkowa, chleb 3 ziarna*1,7,9 · ziemniaki pieczone, nuggetsy z kurczaka, surówka z sałaty lodowej, pomidor, ogórek, cebula, papryka*1,3 · kompot |
PODWIECZOREK · mus jabłkowy |
CZWARTEK |
||
ŚNIADANIE · kakao*7 · gofry z dżemem*1,3,7 · jabłko |
OBIAD · zupa brokułowa, chleb 3 ziarna*1,9 · pyzy z mięsem · kompot |
PODWIECZOREK · kisiel porzeczkowy · biszkopt |
PIĄTEK |
||
ŚNIADANIE · kajzerka z pastą jajeczną z tuńczykiem*1,3 · herbata z cytryną, chrupki kukurydziane |
OBIAD · zupa krupnik z kaszą jęczmienną, chleb 3 ziarna*1,9 · kotlet ziemniaczano-rybny z cukinią*1,3,4 · surówka z kapusty kiszonej · kompot |
PODWIECZOREK · ciastko zbożowe jagodowe · sok owocowy |
Do przygotowywania posiłków używane są przyprawy:pieprz ziołowy, ziele angielskie, liść laurowy,majeranek, bazylia, tymianek, lubczyk,sól morska z potasem i magnezem o obniżonej zawartości sodu*substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji.-Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady/UE/nr 1169/2011-załącznik nr 11 UWAGA! ZASTRZEGAMY SOBIE ZMIANY W JADŁOSPISIE Z PRZYCZYN NIEZALEŻNYCH
Opublikowano: 21 marca 2025 20:52
Kategoria: Stołówka szkolna
Wyświetleń: 238