JADŁOSPIS 24-28.03.2025

 

PONIEDZIAŁEK

ŚNIADANIE

          ·         cebularz z pieca

         ·         herbata z cytryną

OBIAD

          ·         zupa prezydencka,chleb 3 ziarna*1,9

         ·         kasza gryczana,gulasz wieprzowy,ogórek kiszony*1,7

         ·         kompot

PODWIECZOREK

        ·         chrupki bananowe

        ·         sok owocowy

WTOREK

ŚNIADANIE

         ·         płatki owsiane na mleku*7

         ·        kanapka z serkiem śmietankowym, wędlina, papryka*1,7

         ·         herbata z cytryną, talarki

OBIAD

          ·         rosół z makaronem*1,9

         ·         ryż, udko pieczone ,marchewka zasmażana*1,7

         ·         kompot

PODWIECZOREK

         ·         wafle malinowe

        ·         herbata owocowa

ŚRODA

ŚNIADANIE

           ·         kawa zbożowa na mleku*7

        ·         kanapka z wędliną, sałata lodowa, jajko gotowane, rzodkiewka*1,3

         ·         wafle ryżowe

OBIAD

          ·         zupa ogórkowa, chleb 3 ziarna*1,7,9

          ·         ziemniaki pieczone, nuggetsy z kurczaka, surówka z sałaty lodowej, pomidor, ogórek, cebula, papryka*1,3

         ·         kompot

PODWIECZOREK

         ·         mus jabłkowy

CZWARTEK

ŚNIADANIE

         ·         kakao*7

         ·         gofry z dżemem*1,3,7

        ·         jabłko

OBIAD

           ·         zupa brokułowa, chleb 3 ziarna*1,9

           ·         pyzy  z mięsem

          ·         kompot

PODWIECZOREK

         ·         kisiel porzeczkowy

         ·         biszkopt

PIĄTEK

ŚNIADANIE

         ·         kajzerka z pastą jajeczną z tuńczykiem*1,3

       ·         herbata z cytryną, chrupki kukurydziane

OBIAD

          ·         zupa krupnik z kaszą jęczmienną, chleb 3 ziarna*1,9

         ·         kotlet ziemniaczano-rybny z cukinią*1,3,4

          ·         surówka z kapusty kiszonej

         ·         kompot

PODWIECZOREK

         ·         ciastko zbożowe jagodowe

         ·         sok owocowy

Do przygotowywania posiłków używane są przyprawy:pieprz ziołowy, ziele angielskie, liść laurowy,majeranek, bazylia, tymianek, lubczyk,sól morska z potasem i magnezem o obniżonej zawartości sodu*substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji.-Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady/UE/nr 1169/2011-załącznik nr 11 UWAGA! ZASTRZEGAMY SOBIE ZMIANY W JADŁOSPISIE Z PRZYCZYN NIEZALEŻNYCH

 

Opublikowano: 21 marca 2025 20:52

Kategoria: Stołówka szkolna

Wyświetleń: 238

Wszelkie prawa zastrzeżone © pspmircze

Realizacja: Superszkolna.pl

  • Człowiek jest odpowiedzialny nie tylko za uczucia, które ma dla innych, ale i za te, które w innych budzi. Stefan Wyszyński