JADŁOSPIS 10-14.03.2025

 

PONIEDZIAŁEK

ŚNIADANIE

           ·         kakao*7

          ·         chałka z masłem i dżemem, ciastko zbożowe jagodowe

OBIAD

         ·         zupa brokułowa z wkładką mięsną,chleb 3 ziarna*1,9

          ·         ryż z truskawkami i śmietaną*1,7

          ·         kompot

PODWIECZOREK

          ·         jogurt owocowy

WTOREK

ŚNIADANIE

            ·         parówki z szynki, ketchup

           ·         chleb wiejski

           ·         herbata z cytryną

OBIAD

           ·         zupa krupnik z kaszą jęczmienną,chleb 3 ziarna*1,9

          ·         ziemniaki,kotlet mielony,buraczki zasmażane*1,3,7

          ·         kompot

PODWIECZOREK

           ·         placuszki na zsiadłym mleku*1,3,7

          ·         sok jabłkowy

ŚRODA

ŚNIADANIE

        ·         makaron zwierzątka na mleku*7

        ·         kanapka z wędliną,sałata lodowa, ser żółty, pomidor*1,7

           ·         herbata z cytryną, jabłko

OBIAD

 

          ·         zupa kalafiorowa,chleb 3 ziarna*1,7 

           ·         łazanki z kapustą kiszoną i kiełbasą*1

           ·         kompot

           ·         mandarynka

PODWIECZOREK

        ·         podpłomyki z dżemem

        ·         banan

CZWARTEK

ŚNIADANIE

       ·         kulki wielozbożowe na mleku*7

     ·         kanapka z serkiem śmietankowym, wędliną, jajko gotowane, papryka*1,3,7

         ·         herbata z cytryną, herbatnik

 

OBIAD

          ·         kapuśniak z kiszonej kapusty z wkładką mięsną,chleb 3 ziarna*1,9

         ·         placki ziemniaczane ze śmietaną*7

          ·         kompot

PODWIECZOREK

         ·         baton zbożowy

PIĄTEK

ŚNIADANIE

     ·         rogal z twarożkiem z rzodkiewką i szczypiorkiem*1,7

        ·         herbata owocowa,gruszka

OBIAD

         ·         barszcz ukraiński,chleb 3 ziarna*1,7,9

         ·         ziemniaki,filet z morszczuka w greckim sosie*4,9

         ·         kompot

PODWIECZOREK

         ·         koktajl owocowy

         ·         pałeczki kukurydziane

Do przygotowywania posiłków używane są przyprawy:pieprz ziołowy, ziele angielskie, liść laurowy,majeranek, bazylia, tymianek, lubczyk,sól morska z potasem i magnezem o obniżonej zawartości sodu*substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji.-Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady/UE/nr 1169/2011-załącznik nr 11 UWAGA! ZASTRZEGAMY SOBIE ZMIANY W JADŁOSPISIE Z PRZYCZYN NIEZALEŻNYCH

Opublikowano: 07 marca 2025 21:11

Kategoria: Stołówka szkolna

Wyświetleń: 240

Wszelkie prawa zastrzeżone © pspmircze

Realizacja: Superszkolna.pl

  • Człowiek jest odpowiedzialny nie tylko za uczucia, które ma dla innych, ale i za te, które w innych budzi. Stefan Wyszyński