JADŁOSPIS 03-07.03.2025

 

PONIEDZIAŁEK

ŚNIADANIE

          ·         hot dog na ciepło

          ·         herbata z cytryną

OBIAD

         ·         rosół z makaronem*1,9

         ·         kasza gryczana, gulasz wieprzowy, ogórek kiszony*1,7

          ·         kompot

PODWIECZOREK

           ·         budyń waniliowy/wyrób własny*1,3,7

           ·         biszkopt,borówka

WTOREK

ŚNIADANIE

       ·         płatki kukurydziane na mleku*7

        ·         kanapka z wędliną,jajko gotowane,buraczek, rukola*1,3

          ·         herbata z cytryną,herbatnik

OBIAD

         ·         zupa grochowa,chleb 3 ziarna*1,9

         ·         ziemniaki,karczek pieczony w sosie własnym,surówka z białej kapusty,marchew cebula*1,7

          ·         kompot

PODWIECZOREK

           ·         sałatka owocowa

ŚRODA

ŚNIADANIE

          ·         płatki owsiane na mleku*7

        ·         kanapka z wędliną, serek śmietankowy, ogórek zielony*1,7

         ·         herbata z cytryną,chrupki kukurydziane

OBIAD

          ·         barszcz biały z jajkiem, chleb 3 ziarna*1,3,7,9

          ·         makaron z sosem  mięsno-pomidorowym*1

         ·         kompot

PODWIECZOREK

          ·         racuchy drożdżowe*1,3,7

          ·         gruszka

CZWARTEK

ŚNIADANIE

          ·         kawa zbożowa na mleku*7

         ·         gofry z dżemem*1,3,7

         ·         jabłko

 

OBIAD

           ·         zupa ogórkowa,chleb 3 ziarna*1,7,9

           ·         fasolka po bretońsku z kiełbasą*7

          ·         kompot

PODWIECZOREK

         ·         kisiel owocowy,podpłomyki

PIĄTEK

ŚNIADANIE

        ·         kajzerka z pastą jajeczną i szczypiorkiem*1,3

        ·         herbata z  cytryną,banan

OBIAD

          ·         barszcz czerwony, chleb 3 ziarna*1,7,9

          ·         ziemniaki,kotlet,rybny, brokuł gotowany  z masłem*1,3,4

          ·         kompot

PODWIECZOREK

         ·         ciastko zbożowe

         ·         sok owocowy

Do przygotowywania posiłków używane są przyprawy:pieprz ziołowy, ziele angielskie, liść laurowy,majeranek, bazylia, tymianek, lubczyk,sól morska z potasem i magnezem o obniżonej zawartości sodu*substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji.-Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady/UE/nr 1169/2011-załącznik nr 11 UWAGA! ZASTRZEGAMY SOBIE ZMIANY W JADŁOSPISIE Z PRZYCZYN NIEZALEŻNYCH

Opublikowano: 28 lutego 2025 11:13

Kategoria: Stołówka szkolna

Wyświetleń: 322

Wszelkie prawa zastrzeżone © pspmircze

Realizacja: Superszkolna.pl

  • Człowiek jest odpowiedzialny nie tylko za uczucia, które ma dla innych, ale i za te, które w innych budzi. Stefan Wyszyński