JADŁOSPIS 03-07.03.2025

PONIEDZIAŁEK |
||
ŚNIADANIE · hot dog na ciepło · herbata z cytryną |
OBIAD · rosół z makaronem*1,9 · kasza gryczana, gulasz wieprzowy, ogórek kiszony*1,7 · kompot |
PODWIECZOREK · budyń waniliowy/wyrób własny*1,3,7 · biszkopt,borówka |
WTOREK |
||
ŚNIADANIE · płatki kukurydziane na mleku*7 · kanapka z wędliną,jajko gotowane,buraczek, rukola*1,3 · herbata z cytryną,herbatnik |
OBIAD · zupa grochowa,chleb 3 ziarna*1,9 · ziemniaki,karczek pieczony w sosie własnym,surówka z białej kapusty,marchew cebula*1,7 · kompot |
PODWIECZOREK · sałatka owocowa |
ŚRODA |
||
ŚNIADANIE · płatki owsiane na mleku*7 · kanapka z wędliną, serek śmietankowy, ogórek zielony*1,7 · herbata z cytryną,chrupki kukurydziane |
OBIAD · barszcz biały z jajkiem, chleb 3 ziarna*1,3,7,9 · makaron z sosem mięsno-pomidorowym*1 · kompot |
PODWIECZOREK · racuchy drożdżowe*1,3,7 · gruszka |
CZWARTEK |
||
ŚNIADANIE · kawa zbożowa na mleku*7 · gofry z dżemem*1,3,7 · jabłko
|
OBIAD · zupa ogórkowa,chleb 3 ziarna*1,7,9 · fasolka po bretońsku z kiełbasą*7 · kompot |
PODWIECZOREK · kisiel owocowy,podpłomyki |
PIĄTEK |
||
ŚNIADANIE · kajzerka z pastą jajeczną i szczypiorkiem*1,3 · herbata z cytryną,banan |
OBIAD · barszcz czerwony, chleb 3 ziarna*1,7,9 · ziemniaki,kotlet,rybny, brokuł gotowany z masłem*1,3,4 · kompot |
PODWIECZOREK · ciastko zbożowe · sok owocowy |
Do przygotowywania posiłków używane są przyprawy:pieprz ziołowy, ziele angielskie, liść laurowy,majeranek, bazylia, tymianek, lubczyk,sól morska z potasem i magnezem o obniżonej zawartości sodu*substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji.-Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady/UE/nr 1169/2011-załącznik nr 11 UWAGA! ZASTRZEGAMY SOBIE ZMIANY W JADŁOSPISIE Z PRZYCZYN NIEZALEŻNYCH
Opublikowano: 28 lutego 2025 11:13
Kategoria: Stołówka szkolna
Wyświetleń: 322