JADŁOSPIS 10-14.02.2025

PONIEDZIAŁEK |
||
ŚNIADANIE · cebularz z pieca · herbata z cytryną · banan |
OBIAD · zupa babuni,chleb 3 ziarna*1,7,9 · ryż, potrawka z kurczaka, ogórek kiszony*1,7 · kompot |
PODWIECZOREK · talarki · pomarańcz · sok jabłkowy |
WTOREK |
||
ŚNIADANIE · parówki z szynki · chleb wiejski z masłem*1 · herbata z cytryną |
OBIAD · zupa meksykańska,chleb 3 ziarna*1,7,9 · łazanki z kiełbasą i kapustą kiszoną*1 · sok pomarańczowy |
PODWIECZOREK · naleśniki z dżemem*1,3,7 · borówka · herbata owocowa |
ŚRODA |
||
ŚNIADANIE · makaron zacierka na mleku*1,7 · kanapka z wędliną, jajko gotowane, rukola, buraczek*1,3 · herbata z cytryną,herbatnik |
OBIAD
· zupa z żółtą fasolką,chleb 3 ziarna*1,9 · chłopski garnek · kompot |
PODWIECZOREK · sałatka owocowa |
CZWARTEK |
||
ŚNIADANIE · kawa zbożowa na mleku*7 · kanapka z wędliną, ser żółty, papryka*1,7 · chrupki kukurydziane |
OBIAD · zupa pomidorowa z makaronem*1,7,9 · pierogi ruskie ze śmietaną*7 · kompot |
PODWIECZOREK · wafelek śmietankowy · herbata owocowa |
PIĄTEK |
||
ŚNIADANIE · kakao*7 · kajzerka z twarożkiem,szczypiorek,rzodkiewka*7 · ciastko zbożowe jagodowe |
OBIAD · zupa brokułowa,chleb 3 ziarna*1,9 · ziemniaki,dorsz pieczony,surówka z kapusty kiszonej*1,4 · kompot |
PODWIECZOREK · koktajl owocowy · biszkopt |
Do przygotowywania posiłków używane są przyprawy:pieprz ziołowy, ziele angielskie, liść laurowy,majeranek, bazylia, tymianek, lubczyk,sól morska z potasem i magnezem o obniżonej zawartości sodu*substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji.-Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady/UE/nr 1169/2011-załącznik nr 11 UWAGA! ZASTRZEGAMY SOBIE ZMIANY W JADŁOSPISIE Z PRZYCZYN NIEZALEŻNYCH
Opublikowano: 08 lutego 2025 17:47
Kategoria: Stołówka szkolna
Wyświetleń: 230