JADŁOSPIS 27-31.01.2025

 

PONIEDZIAŁEK

ŚNIADANIE

         ·         kakao*7

        ·         drożdżówka z morelą

OBIAD

        ·         zupa jarzynowa,chleb 3 ziarna*1,7,9

        ·         makaron z sosem mięsno-pomidorowym*1

       ·         kompot

PODWIECZOREK

        ·         chrupki kukurydziane

       ·         sok owocowy

WTOREK

ŚNIADANIE

     ·         makaron zacierka na mleku*1,7

    ·         kanapka z serkiem śmietankowym,  z wędliną,buraczek, jajko gotowane, rukola*1,3,7

       ·         herbata  z cytryną

OBIAD

         ·         zupa babuni,chleb 3 ziarna*1,7,9   

        ·         ryż,udka pieczone,marchewka zasmażana*1

        ·         kompot

PODWIECZOREK

        ·         kisiel porzeczkowy

        ·         biszkopt podłużny

ŚRODA

ŚNIADANIE

         ·         gofry z dżemem*1,3,7

         ·         herbata z cytryną,gruszka

OBIAD

       ·         zupa brokułowa z wkładką mięsną,chleb 3 ziarna*1,9

       ·         placki ziemniaczane ze śmietaną*7

       ·         kompot

PODWIECZOREK

        ·         wafle malinowe

CZWARTEK

ŚNIADANIE

        ·         kawa zbożowa na mleku*7

      ·         zapiekanka na ciepło z szynką i serem żółtym,ketchup*1,7

       ·         banan

OBIAD

         ·         zupa ziemniaczano-koperkowa,chleb 3 ziarna*1,9

         ·         ziemniaki,schab pieczony w sosie własnym,surówka z białej kapusty*1

         ·         kompot

PODWIECZOREK

        ·         ciastko zbożowe morelowe

        ·         sok jabłkowy

PIĄTEK

ŚNIADANIE

      ·         kasza manna na mleku z truskawką*1,7

      ·         rogal z pastą jajeczną ze szczypiorkiem*1,3

       ·         herbata z cytryną

OBIAD

         ·         zupa krem z cebuli i grzankami*1,7,9

         ·         ziemniaki,filet z morszczuka panierowany,surówka z kapusty kiszonej*1,3,4

         ·         kompot

PODWIECZOREK

        ·         galaretka owocowa

        ·         podpłomyki

Do przygotowywania posiłków używane są przyprawy:pieprz ziołowy, ziele angielskie, liść laurowy,majeranek, bazylia, tymianek, lubczyk,sól morska z potasem i magnezem o obniżonej zawartości sodu*substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji.-Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady/UE/nr 1169/2011-załącznik nr 11 UWAGA! ZASTRZEGAMY SOBIE ZMIANY W JADŁOSPISIE Z PRZYCZYN NIEZALEŻNYCH

Opublikowano: 25 stycznia 2025 22:08

Kategoria: Stołówka szkolna

Wyświetleń: 204

Wszelkie prawa zastrzeżone © pspmircze

Realizacja: Superszkolna.pl

  • Człowiek jest odpowiedzialny nie tylko za uczucia, które ma dla innych, ale i za te, które w innych budzi. Stefan Wyszyński