JADŁOSPIS 04-08.11.2024

JADŁOSPIS 04-08.11.2024
PONIEDZIAŁEK |
||
ŚNIADANIE • płatki kukurydziane na mleku*1,7
• kanapka z wędliną,sałata masłowa,papryka*1
• herbata z cytryną,banan
|
OBIAD • zupa ogórkowa,chleb wiejski*1,7,9
• makaron z sosem mięsno-pomidorowym*1
• kompot
|
PODWIECZOREK • racuchy drożdżowe z dżemem*1,3,7
• herbata owocowa
|
WTOREK |
||
ŚNIADANIE • płatki owsiane na mleku*1,7
• kanapka z wędliną,jajko gotowane,ogórek zielony*1,3
• herbata z cytryną,jabłko
|
OBIAD • rosół z makaronem*1,9
• ziemniaki,schab pieczony w sosie własnym,surówka z białej kapusty*1
• kompot
|
PODWIECZOREK • kisiel owocowy
• pomarańcz
|
ŚRODA |
||
ŚNIADANIE • kakao*7
• chałka z masłem i dżemem
• jabłko
|
OBIAD • zupa brokułowa,chleb wiejski*1,7
• kaszaki z kaszy gryczanej z mięsem mielonym w sosie pieczarkowym*1,3,7
• kompot,banan
|
PODWIECZOREK • serek waniliowy
|
CZWARTEK |
||
ŚNIADANIE • kawa zbożowa na mleku*7
• zapiekanka z szynką i serem na ciepło*1,7
• ciastko zbożowe
|
OBIAD • żurek z jajkiem i kiełbasą,chleb wiejski*1,3,7,9
• ryż,pulpety drobiowe w sosie koperkowym,surówka z marchewki z chrzanem*1,3,7
• sok jabłkowy
|
PODWIECZOREK • biszkopt z dżemem /wyrób własny*1,3,7
• sok jabłkowy
|
PIĄTEK |
||
ŚNIADANIE • kajzerka z twarożkiem i rzodkiewką*1,7
• herbata z cytryną
• gruszka
|
OBIAD • barszcz czerwony,chleb wiejski*1,7,9
• ziemniaki,filet panierowany z morszczuka*1,3,4
• surówka z kiszonej kapusty,kompot
|
PODWIECZOREK • soczek owocowy
• ciastko zbożowe
|
Do przygotowywania posiłków używane są przyprawy:pieprz ziołowy, ziele angielskie, liść9 laurowy,majeranek, bazylia, tymianek, lubczyk,sól morska z potasem i magnezem o obniżonej zawartości sodu*substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji.-Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady/UE/nr 1169/2011-załącznik nr 11 UWAGA! ZASTRZEGAMY SOBIE ZMIANY W JADŁOSPISIE Z PRZYCZYN NIEZALEŻNYCH
Opublikowano: 31 października 2024 10:49
Kategoria: Stołówka szkolna
Wyświetleń: 392