JADŁOSPIS 20-24.05.2024

JADŁOSPIS 20-24.05.2024
PONIEDZIAŁEK |
||
ŚNIADANIE • omlet z cukrem pudrem*1,3,7
• herbata z cytryną
• jabłko
|
OBIAD • zupa jarzynowa z wkładką mięsną,chleb wiejski*1,7,9
• ziemniaki,jajko sadzone,sałata ze śmietaną i rzodkiewką*1,3,7
• sok jabłkowy
|
PODWIECZOREK • chrupki kukurydziane
• sok owocowy
|
WTOREK |
||
ŚNIADANIE • parówki z szynki
• chleb wiejski*1
• ogórek kiszony,wafle malinowe
• herbata z cytryną
|
OBIAD • zupa pieczarkowa z makaronem*1,7,9
• ryż,kurczak w sosie słodko-kwaśnym *1
• kompot
|
PODWIECZOREK • podpłomyki
• banan
|
ŚRODA |
||
ŚNIADANIE • kakao*7
• kanapka z wędliną,sałata lodowa,pomidor, papryka*1
• herbatniki
|
OBIAD • kapuśniak z młodej kapusty z wkładką mięsną,chleb wiejski*1,9
• placki ziemniaczane ze śmietaną*1,3,7
• sok jabłkowy
|
PODWIECZOREK • wafle malinowe
• herbata owocowa
|
CZWARTEK |
||
ŚNIADANIE • płatki owsiane na mleku*1,7
• kanapka z wędliną,jajko gotowane,ser żółty,szczypiorek*1,3,7
• jabłko,herbata z cytryną
|
OBIAD • krupnik z kaszą bulgur,chleb wiejski*1,9
• ziemniaki,kotlet pożarski,mizeria*1,3,7
• kompot
|
PODWIECZOREK • jogurt owocowy
|
PIĄTEK |
||
ŚNIADANIE • kajzerka*1
• jajecznica na parze*3
• sałatka z ogórka kiszonego
• paluchy beskidzkie
• herbata z cytryną
|
OBIAD • zupa krem z cebuli*7,9
• ziemniaki,filet z morszczuka w greckim sosie*4,9
• kompot
|
PODWIECZOREK • budyń waniliowy/wyrób własny*1,3,7
|
Do przygotowywania posiłków używane są przyprawy:pieprz ziołowy, ziele angielskie, liść laurowy,majeranek, bazylia, tymianek, lubczyk,sól morska z potasem i magnezem o obniżonej zawartości sodu*substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji.-Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady/UE/nr 1169/2011-załącznik nr 11 UWAGA! ZASTRZEGAMY SOBIE ZMIANY W JADŁOSPISIE Z PRZYCZYN NIEZALEŻNYCH
Opublikowano: 17 maja 2024 09:45
Kategoria: Stołówka szkolna
Wyświetleń: 274