JADŁOSPIS 13-17.05.2024
JADŁOSPIS 13-17.05.2024
|
PONIEDZIAŁEK |
||
|
ŚNIADANIE • kakao *7
• chałka drożdżowa z masłem i dżemem wiśniowym
• ciastko zbożowe z jagodą
|
OBIAD • zupa meksykańska,chleb pszenno-żytni *1,9
• kasza bulgur ,sos mięsno-warzywny*1
• banan,kompot
|
PODWIECZOREK • koktajl owocowy
• biszkopt
|
|
WTOREK |
||
|
ŚNIADANIE • makaron zwierzątka na mleku*1,7
• kanapka z wędliną,sałata masłowa,jajka gotowane,papryka*1,3
• paluchy beskidzkie,herbata z cytryną
|
OBIAD • zupa ogórkowa z wkładką mięsną,chleb pszenno-żytni*1,7,9
• kopytka z masłem
• sok jabłkowy
|
PODWIECZOREK • racuchy drożdżowe z jabłkami*1,3,7
• sok owocowy
|
|
ŚRODA |
||
|
ŚNIADANIE • kawa zbożowa z mlekiem*7
• naleśniki z dżemem*1,3,7
• talarki,borówka
|
OBIAD • rosół z makaronem*1,9
• ziemniaki,kotlet mielony,buraczki zasmażane*1,3,7
• kompot
|
PODWIECZOREK • galaretka owocowa
• herbatnik
|
|
CZWARTEK |
||
|
ŚNIADANIE • kulki wielozbożowe na mleku*1,7
• kanapka z wędliną,ogórek zielony,ser żółty*1,7
• chrupki bananowe
• herbata z cytryną
|
OBIAD • zupa owocowa
• ziemniaki,paluszki rybne,surówka z kiszonej kapusty*4
• kompot
|
PODWIECZOREK • szarlotka z jabłkiem/wyrób własny*1,3,
• herbata
|
|
PIĄTEK |
||
|
ŚNIADANIE • kajzerka z pastą jajeczną,pomidor, szczypiorek, rzodkiewka*1,3
• sok jabłkowy,wafle malinowe
|
OBIAD • barszcz ukraiński z bobem i wkładką mięsną,chleb pszenno-żytni*1,7,9
• pierogi ruskie ze śmietaną*7,jabłko
|
PODWIECZOREK • deser z jogurtem naturalnym z brzoskwinią ,musli owocowe*7
|
Do przygotowywania posiłków używane są przyprawy:pieprz ziołowy, ziele angielskie, liść laurowy,majeranek, bazylia, tymianek, lubczyk,sól morska z potasem i magnezem o obniżonej zawartości sodu*substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji.-Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady/UE/nr 1169/2011-załącznik nr 11 UWAGA! ZASTRZEGAMY SOBIE ZMIANY W JADŁOSPISIE Z PRZYCZYN NIEZALEŻNYCH
Opublikowano: 11 maja 2024 08:50
Kategoria: Stołówka szkolna
Wyświetleń: 224