JADŁOSPIS 22-26.04.2024

JADŁOSPIS 22-26.04.2024
PONIEDZIAŁEK |
||
ŚNIADANIE • drożdżówka z serem*1
• kakao*7
• jabłko
• ciastko owsiane
|
OBIAD • zupa rosołkowa ,chleb pszenno-żytni*1,9
• makaron z sosem mięsno-pomidorowym*1
• kompot
|
PODWIECZOREK • omlet z dżemem*1,3,7
• banan
• sok jabłkowy
|
WTOREK |
||
ŚNIADANIE • kasza manna na mleku z grysem malinowym *1,7
• kanapka z wędliną,sałata lodowa,szczypiorek,
pomidor*1
• sok jabłkowy
|
OBIAD • zupa chrzanowa z jajkiem gotowanym,chleb pszenno-żytni*1,3,7,9
• kasza bulgur,kotlet mielony*1,3,buraczki zasmażane
• kompot
|
PODWIECZOREK • galaretka owocowa
• biszkopt podłużny
|
ŚRODA |
||
ŚNIADANIE • parówki z szynki
• chleb wiejski *1
• papryka,podpłomyki
• herbata z cytryną
|
OBIAD • zupa pieczarkowa z makaronem*1,7,9
• chłopski garnek
• kompot
|
PODWIECZOREK • serek homogenizowany
• biszkopt okrągły
|
CZWARTEK |
||
ŚNIADANIE • płatki owsiane na mleku*1,7
• kanapka z jajkiem gotowanym,wędlina
ser żółty, zielony ogórek*1,3,7
• gruszka,chrupki bananowe,herbata
|
OBIAD • zupa brokułowa z kaszą pęczak,wkładka mięsna,chleb pszenno-żytni*1,7,9
• kopytka z masłem
• banan,kompot
|
PODWIECZOREK • sałatka owocowa
• talarki
|
PIĄTEK |
||
ŚNIADANIE • grecel zamojski*1
• jajecznica na parze*3
• sałatka z pomidora i czerwonej cebuli
• wafle ryżowe w polewie malinowej
• herbata z z cytryna
|
OBIAD • zupa ogórkowa,chleb pszenno-żytni*1,7,9
• ziemniaki,filet z morszczuka panierowany*1,3,4
• surówka z kiszonej kapusty,kompot
|
PODWIECZOREK • wafel kukurydziany w polewie toffi
• sok owocowy
|
Do przygotowywania posiłków używane są przyprawy:pieprz ziołowy, ziele angielskie, liść laurowy,majeranek, bazylia, tymianek, lubczyk,sól morska z potasem i magnezem o obniżonej zawartości sodu*substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji.-Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady/UE/nr 1169/2011-załącznik nr 11 UWAGA! ZASTRZEGAMY SOBIE ZMIANY W JADŁOSPISIE Z PRZYCZYN NIEZALEŻNYCH
Opublikowano: 19 kwietnia 2024 12:41
Kategoria: Stołówka szkolna
Wyświetleń: 230