JADŁOSPIS 22-26.01.2024

JADŁOSPIS 22-26.01.2024
PONIEDZIAŁEK |
||
ŚNIADANIE • kawa zbożowa z mlekiem*7
• chałka drożdżowa z masłem i dżemem*1
• mus bananowy
|
OBIAD • zupa ogórkowa,chleb wiejski*1,7,9
• ryż,potrawka z kurczaka,marchewka mini*1,7
• sok jabłkowy 100%
|
PODWIECZOREK • omlet*1,3,7
• mandarynka
• herbata z cytryną
|
WTOREK |
||
ŚNIADANIE • kasza manna na mleku z grysem malinowym*7
• kanapka z wędliną,papryka,sałata lodowa,ser żółty
• herbata,ciastko zbożowe
|
OBIAD • zupa krupnik,chleb pszenno-żytni*1,9
• ziemniaki,kotlet schabowy*1,3,kapusta zasmażana
• kompot z czarnej porzeczki
|
PODWIECZOREK • kisiel owocowy
• herbatniki
|
ŚRODA |
||
ŚNIADANIE • kakao*7
• rogal z wędliną,jajko gotowane,pomidor,
szczypiorek*1,3
• jabłko
|
OBIAD • zupa prezydencka,chleb z ziarnem*1,7,9
• pyzy z mięsem,sałatka z gotowanego buraczka czerwonego*1,3kompot
|
PODWIECZOREK • gofry z dżemem*1,3,7
• kawa zbożowa*7
• banan
|
CZWARTEK |
||
ŚNIADANIE • płatki kukurydziane na mleku*1,7
• kanapka z wędliną,zielony ogórek,papryka*1,3
• paluchy beskidzkie
|
OBIAD • zupa rosołkowa z kluskami lanymi*1,3,9
• kaszaki z kaszy gryczanej z mięsem mielonym w sosie pieczarkowym*1,3
• kiszony ogórek,kompot
|
PODWIECZOREK • szarlotka/wyrób własny/*1,3
• sok owocowy
|
PIĄTEK |
||
ŚNIADANIE • kajzerka z pastą jajeczną,szczypiorek,
rzodkiewka*1,3
• chrupki bananowe,mandarynka
• herbata owocowa
|
OBIAD • kapuśniak ze słodkiej kapusty , chleb pszenno-żytni*1,9
• ziemniaki,ryba po grecku*4,9
• kompot,banan
|
PODWIECZOREK • sok pomarańczowy
• herbatnik
|
Do przygotowywania posiłków używane są przyprawy:pieprz ziołowy, ziele angielskie, liść laurowy,majeranek, bazylia, tymianek, lubczyk,sól morska z potasem i magnezem o obniżonej zawartości sodu*substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji.-Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady/UE/nr 1169/2011-załącznik nr 11 UWAGA! ZASTRZEGAMY SOBIE ZMIANY W JADŁOSPISIE Z PRZYCZYN NIEZALEŻNYCH
Opublikowano: 19 stycznia 2024 18:37
Kategoria: Stołówka szkolna
Wyświetleń: 284