JADŁOSPIS 02-06.10.2023

JADŁOSPIS 02-06.10.2023
PONIEDZIAŁEK |
||
ŚNIADANIE • drożdżówka z serem
• kakao*7
• śliwka
|
OBIAD • zupa pomidorowa z makaronem* 1,7,9
• kasza kus-kus *1
• potrawka z kurczaka*7
• kiszony ogórek,kompot
|
PODWIECZOREK • racuchy drożdżowe*1,3,7
• sok owocowy
|
WTOREK |
||
ŚNIADANIE • parówki z szynki
• chleb wiejski*1
• ketchup
• pomidor ,czerwona cebula
• herbata owocowa
• biszkopty mini
|
OBIAD • zupa grochowa z wkładką mięsną,chleb pszenno-żytni *1,9
• ryż z truskawkami i śmietaną *7
• kompot
|
PODWIECZOREK • ciastko owsiane
• wafle ryżowe
• winogron
|
ŚRODA |
||
ŚNIADANIE • płatki owsiane na mleku*1,7
• bułeczka graham z szynką,ser żółty,papryka,szczypior*1,7
• herbata z cytryną
• winogron
|
OBIAD • rosół z makaronem kuleczki* 1,9
• chłopski garnek
• kompot
|
PODWIECZOREK • koktajl owocowy*7
• biszkopt podłużny
|
CZWARTEK |
||
ŚNIADANIE • płatki kukurydziane na mleku*1,7
• kanapka z wędliną,sałata lodowa,jajko gotowane,rzodkiewka*1,3
• herbata z cytryną,banan
|
OBIAD • kapuśniak z kapusty kiszonej z wkładką mięsną ,chleb pszenno-żytni *1,9
• naleśniki z serem i śmietaną* 1,7
• kompot,śliwka
|
PODWIECZOREK • galaretka owocowa
• herbatniki
|
PIĄTEK |
||
ŚNIADANIE • kawa zbożowa z mlekiem*7
• bułka wyborowa z masłem i dżemem truskawkowym*1
• paluch beskidzki,jabłko
|
OBIAD • barszcz czerwony,chleb pszenno-żytni*1,9
• filet z morszczuka pieczony*1,3,4
• ziemniaki,sałatka z pomidora z czerwoną cebulą,kompot
|
PODWIECZOREK • kakao*7
• biszkopt z sezonowymi owocami*1,3
|
Do przygotowywania posiłków używane są przyprawy:pieprz ziołowy, ziele angielskie, liść laurowy,majeranek, bazylia, tymianek, lubczyk,sól morska z potasem i magnezem o obniżonej zawartości sodu*substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji.-Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady/UE/nr 1169/2011-załącznik nr 11 UWAGA! ZASTRZEGAMY SOBIE ZMIANY W JADŁOSPISIE Z PRZYCZYN NIEZALEŻNYCH
Opublikowano: 29 września 2023 14:01
Kategoria: Stołówka szkolna
Wyświetleń: 338